Regija

Claressa Shields 'okrenula ploču' i dugom objavom pružila Ivani podršku

Claressa Shields
 Youtube
Nakon jučerašnje prvobitne reakcije, u kojoj je bezosjećajno napala Ivanu Habazin zbog otkazivanja njihovog meča, Claressa Shields je na Instagramu postavila objavu u kojoj je hrvatskoj boksačici i njenom treneru pružila podršku te je osudila napad koji se dogodio.

Claressa Shields šokirala je boksačke fanove izjavom kako bi Ivana Habazin trebala dovesti drugog trenera i odraditi meč protiv nje, koji se u današnjim jutarnjim satima trebao održati u njenom rodnom gradu Flintu. Ipak, nakon što je odspavala te se vjerojatno konzultirala s ljudima koji se brinu za njenu karijeru, Claressa je "okrenula ploču". Objavom na Instagramu pokušala se ispričati, dati podršku Ivani Habazin te osuditi napad.

"Kroz posljednja 24 sata imala sam priliku shvatiti što se točno dogodilo i želim da to čujete od mene. Srcem sam uz Ivaninog trenera Alija, trenera koji je svoje srce dao ovom sportu i velikom broju boraca kroz svoju dugu karijeru. Srcem sam i uz Ivanu čija se hrabrost, disciplina i srce može prepoznati kroz način na koji se pripremila za ovaj meč i zbog cijelog puta koji je prošla da bi se borila protiv mene u mom gradu. Srcem sam i uz boksačke fanove, posebno fanove ženskog boksa te uz sve boksačice koja traže jednakost u sportu", prvo je napisala Claressa, također se obrativši svojim sugrađanima iz Flinta, ispričavši im se što nisu dobili dobre vijesti. Onda je nastavila:

"Ono što se dogodilo je nedopustivo. Nije se trebalo nikad dogoditi. Koliko god se želim probuditi iz te noćne more, svjesna sam kako s tim moram živjeti. To je žalosna realnost grada Flinta i mnogih drugih gradova diljem svijeta. Živimo u traumatičnom svijetu, punom mentalnih bolesti i ovisnosti. Živimo uz očajničku nadu da će doći nešto bolje. Patimo, padamo i ponovno se ustajemo. Možemo odgovarati za svoje postupke te moliti druge i Boga da nam oproste. Svejedno, jedna sekunda ili jedna osoba to može promijeniti."

Onda se okrenula incidentu do kojeg je došlo i zbog kojeg je meč otkazan.

"Još uvijek pokušavam povezati sve što se dogodilo i vidjeti koja je bila moja uloga u svome tome. Sam napad nisam vidjela i mogu se držati samo onoga što mi je rečeno. No, iz snimaka do kojih sam došla lako je zaključiti kako se dogodilo nešto loše. Ne podržavam to niti na bilo koji opravdavam postupak, neovisno o tome što je on ranije rekao. Stojim uz Ivanu i trenera Alija. Također, razumijem zašto su otkazali meč. Ali, ovaj postupak jedne osobe ne bi trebao biti odraz ljudi iz Flinta, iz Michigana, koji se svakim danom trude učiniti sve boljim", napisala je Claressa u svoje dvije objave, postavivši fotografiju na kojoj se srdačno pozdravila s Ivanom.

Pozvala je prvakinja svoje prijatelje da se zajedno mole za što brži oporavak trenera Alija, kojeg sad čeka put kući, a onda za otprilike pola godine još jedna operacija, budući da će biti potrebna rekonstrukcija. Ivana bi isto uskoro trebala doći kući, nakon čega će detaljnije iznijeti planove za budućnost.

U svakom slučaju, nakon onakve jučerašnje prvobitne reakcije, Claressi Shields svakako je trebala jedna ovakva objava. Ako zbog ničeg, onda iz PR razloga. Jer ono što se dogodilo prije vaganja zapravo je samo vrh sante leda na kojoj se nalaze razne metode kojima je pokušavala Ivanu izbaciti iz pravog kolosijeka. Naša boksačica bila je psihički maksimalno jaka i na kraju je deblji kraj izvukao jedan krasan čovjek kao njen trener James Ali Bashir.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Hey everybody what’s up, the last 24 hours I’ve had time to reflect on what happened and I want you guys to hear it personally from me. My heart is with Coach Ali, a coach who has given his heart to this sport and to so many fighters over a long career. My heart is with Ivana Habazin, whose courage, discipline and heart were evident in the way she trained for this day and traveled a long distance to realize my dream of fighting in my hometown of Flint. My heart is with Boxing fans, especially fans of women’s boxing. My heart is with all the female boxers who have struggled for equality in this sport - and the world . And with those who have fought with all of their heart to elevate women’s boxing and open doors for the young women behind us. My heart is with my city of Flint, a city desperately in need of some good news— desperately in need of a moment of relief from the every day chaos and trauma of living with poverty and violence. My heart is with the team at Showtime and the hundreds of people who invested in my dream and stood behind me when I desired to give back to my hometown. LWhat happened yesterday is inexcusable. And unbearable. It should not have happened. And, as much as i want to wake up from this nightmare, this is what we all are facing today. This is the reality for my town of Flint, and in cities across the country- and around the world.. We are all living with trauma. We live in and among mental illness and addiction. We live with a desperate hope for something better. We struggle, we fail, we get back up and try again. We can take responsibility for ourselves and ask others and the Lord to forgive us. We can set our dream in motion and still, one person, one split second, can unravel it all. I am still sorting through what happened yesterday and reflecting on my role in what lead up to this attack. I did not see what happened and am relying, like so many of you, on what I have heard. Despite the videos that are out, the actions that took place against Coach Ali was not right. I do not stand for that and do not in any way justify what happened no matter what he said! I stand with Coach Ali and Ivana Habazin.

Objavu dijeli ClaressaTrexShields!!! (@claressashields)

Linker
28. travanj 2024 07:39