Regija

Cro Cop nahvalio Deliju pred UFC debi: 'Ako netko ima šansu uspjeti, to je Ante. Ima srce kao lav...'

Ante Delija i Mirko Filipović
 Screenshot Instagram (Ante Delija)
"Moram ga nekada smirivati, govorim mu da je odmor jednako važan kao dobar trening, ali on bi stalno trenirao"

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović možda je danas u mirovini, ali s borilačkim sportom je kroz treninge i suradnju s drugim poznatim licima itekako ostao u kontaktu.

A borac s kojim Cro Cop gotovo pa svakodnevno surađuje i kojem predviđa jednu "jako lijepu" karijeru je hrvatski teškaš Ante Delija (17-3), 30-godišnji Dubrovčanin koji je nedavno potpisao ugovor s najpoznatijom svjetskom promocijom - slavnim UFC-om.

Mirko je o 'Hodajućoj nevolji', ali i brojnim drugim zanimljivim temama, razgovarao tijekom svog gostovanja u HRT-ovoj emisiji 'U svom filmu'.

"Da biste u borilačkom sportu uspjeli, morate biti gladni. Ili gladni novca, u smislu da osigurate egzistenciju sebi i svojim roditeljima, ili morate biti gladni uspjeha. Djeca koja odrastu 'sa zlatnom žlicom' teško su gladna uspjeha. Rijetki su, dogodi se, ali rijetko. Na kraju krajeva, pogledajte Ronaldovu priču. Njegova majka je radila teške poslove da bi ga prehranila. To je jednostavno usađeno u njega, da se mora svojim radom izdići, da mora trenirati više od drugih, uz to što je vanserijski talent. Luka Modrić je čuvao ovce kao dječak, imao je jako teško djetinjstvo i težak život. Da je odrastao u nekoj vili s bazenom pitanje je da li bi tako 'grizao', da li bi bio tako uporan... i da li bi prošao takvu školu...", rekao je Cro Cop, prema pisanjima HRT-a, dok je pričao o motivaciji potrebnoj za velike domete.

Pred kraj gostovanja, tema je postao i Delija o kojem je Mirko imao samo najljepše riječi.

"Želim svima najbolje, tko god napravi uspjeh zaslužuje poštovanje jer je to jako teško i naporno, no ako netko ima šansu uspjeti, to je Ante Delija. Ima jaku psihu, strahovito je uporan i gladan uspjeha. Ima srce kao lav i ničega se ne boji. Moram ga nekada smirivati, govorim mu da je odmor jednako važan kao dobar trening, ali on bi stalno trenirao. Također, ima veliki fizički potencijal, dva metra i 113 kilograma, u najboljim je godinama i sada ide u UFC. Vjerujem da je jako lijepa karijera ispred njega", zaključio je Filipović dio o novopečenom članu UFC-a.

Ante će, podsjetimo, svoj UFC debi imati 17. listopada u Abu Dhabiju kada će mu sa suprotne strane stajati neporaženi francuski borac Ciryl Gane (6-0).

Ostatak vrlo zanimljivog razgovora s Cro Copom možete pogledati OVDJE.

Zagreb, 091119.
Arena Zagreb.
KSW s 51. izdanjem najveceg MMA dogadjaja u Europi.
Na fotografiji: Ante Delija.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Ante Delija

Linker
19. travanj 2024 06:11