Regija

Cro Cop odgovorio na kritike fanova: 'Stošić je pogriješio jer nije slušao kut!'

Drviš, Stošić i Filipović
 Instagram
Nakon što je poraz Darka Stošića od Kennedyja Nzechukwua tokom cijelog nedjeljnog dana bio glavna tema među borikačkim fanovima u regiji, javio se i Mirko "Cro Cop" Filipović. Ljutito je reagirao na mišljenja mnogih fanova kako se razlog poraza nalazi u taktici te treninzima i načinu rada u njegovoj dvorani.

Stošić je već neko vrijeme član Cro Cop Gyma, gdje je prvobitno došao kao sparing partner Mirku Filipoviću i na kraju se zadržao. Iz te dvorane došao je do UFC-a, kao i do prve pobjede u Octagonu. No, i oba UFC poraza došla su nakon što je tamo odradio kamp. Na kraju je veliki broj fanova upravo u tome vidio problem tih poraza.

Naime, Stošić se protiv Devina Clarka i Kennedyja Nzechukwua bori defenzivno i vrlo pasivno, kao da samo čeka udarac iz kontre. Kako je mnoge to podsjetilo na način borbe Mirka Filipovića, tijekom posljednjih godina, a koji mu je fantastično "legao", isti su zaključili da se tako radi sa Stošićem. Budući da je riječ o borcu koji se probio stilom borbe gdje je u prvi plan dolazila njegova snaga i eksplozivnost, veliki broj kritika išao je na račun dvorane, Stipe Drviša i Mirka Filipovića. Iako to možda ne bi trebao raditi, Cro Cop je takve komentare čitao, a onda nije mogao na njih ne odgovoriti.

"Da se i ja osvrnem na Darkovu borbu, jer je i red s obzirom na to koliko 'stručnjaka' i 'znalaca' je spominjalo moje dvoranu i pripreme u istoj. Kao prvo, Stole je sjajan lik i dobar čovjek te mi je drago da mu mogu pomoći. Na isti način razmišljaju svi u dvorani, kao i Stipe koji mu je bio i kutu te koji s njim najviše radi. Od čega se sastoji ta pomoć? Kao prvo, na raspolaganju mu je dvorana od 0 do 24 (300 m2 i visina od četiri metra). Kao drugo, ima vrhunsku ekipu, kako za stand up, tako i za parter. Ishii je olimpijski pobjednik u judu, tu su još Ante Delija, Tomislav Čikotić, Saša Milinković, Teodras Auštoklius, a i ja sam tu. Još dolaze vrhunski hrvači tijekom svakih priprema. Kao treće, imamo odličan program, radi se zaista krvavo i teško. Ali svatko od nas je individua za sebe i svatko u trening daje koliko može i koliko misli da treba. Program se mora poštovati i nema preskakanja", započeo je Cro Cop svoju objavu onime što je njegov tim do sada pružio Darku Stošiću. To je zapravo nešto na što nitko ne može pronaći prigovor. Uvjeti su uistinu vrhunski i poznato je da se Cro Cop prema svim članovima tima odnosi s velikim poštovanje. No, ovo što je zapravo bitno je drugi dio objave, u kojem se okrenuo na Darkovu borbu.

"Isto tako, mora se slušati kut, a ne raditi po svom i donositi svoje zaključke. Stole je odradio pasivnu borbu, ali je bio bolji prvu i treću rundu. Ali, presudile su dvije javne opomene. Je li moguće da netko misli da mu je Stipe rekao da udari tri puta u genitalije? Pa jel' moguće da netko misli da mu Stipe nije rekao da mora ići na prekid i dati sve u trećoj jer će izgubiti radi svoje opomene? Stole to nije napravio već je sam zaključio kako ima dovoljno za pobjedu. Pogriješio je jer nije slušao kut i nije se do kraja pridržavao programa priprema. Zašto? Ne znam, možda ga je mučilo skidanje kilograma za koje znam da mu je teško padalo i strašno ga fizički iscrpljivalo. Uglavnom, svaka škola se plaća, a ona koje se ne plaća niti ne vrijedi. Dobra stvar za Stoleta je što je mlad i što ima vremena. Potrebno je izvući pouke iz ovog poraza i bit će kao da je pobijedio. Ovakve sparing partnere i ovako krvave treninge teško da će naći. I još nešto, ja ovo sve radim besplatno, jer volim Stoleta i želim mu pomoći. To isto vrijedi i za sve ostale dečke iz dvorane", objasnio je, dodavši još nešto o svom udjelu u pripremama za ovu borbu:

"Putovao sam iz Pule na svaki sparing jer sam mu ja sparirao, iako je to posljednja stvar koja mi treba. No, došao sam i odradio jer mi drag i jer sam želio pomoći. Još se borio protiv ljevaka poput mene. Nisam se mogao produžiti deset centimetara da budem koliki je protivnik, ali smo odradili odlične sparinge. Eto toliko, a svi koji misle da znaju bolje i imaju više iskustva, neka se jave i ponude Darku svoje usluge. Darko će ovo pročitati i neka shvati kao dobronamjeran i prijateljski savjet jer ja mu želim sve najbolje. Povremena promjena treninga kampa je dobra i poželjna jer se čovjek zna zasititi iste dvorane i istih lica. Mi radimo zajedno samo zadnjih šest tjedana priprema, a sedmi tjedan je putni. Mora se doći u solidnoj formi na početak priprema, a ne zapušten. Na pripremama se mora gristi i slušati kut, a onda to prenijeti u borbu."

Nema sumnje kako će različite osobe ovu objavu Mirka Filipovića shvatiti na različit način. Najvažnije će ipak biti kako će ju shvatiti Darko Stošić. Na njemu je da izvuče pouke i da shvati što je mogao napraviti bolje. Što se tiče nekih događanja unutar tima i iznošenja mišljenja o istom, pravilo je da takve stvari inače ostaju unutar dvorane i govore se privatno. No, nikad ne možemo znati hoće li ovakav način možda imati više efekta.

Linker
20. travanj 2024 07:39