Regija

Cro Cop opisao svoj spartanski trening: 'Sobni bicikl, 100 zgibova... Na moju veliku žalost, više ne trčim...'

 Facebook
Prošla je godina dana od posljednjeg meča Mirka Filipovića i pobjede nad Royem Nelsonom. Slavni hrvatski borac zbog problema sa zdravljem prekinuo je svoju dugačku i vrlo bogatu karijeru, ali i dan danas ne izlazi iz dvorane.

Kada pogledate Cro Copove profile po društvenim mrežama ili možda one boraca koji 'stanuju' u njegovoj dvorani, onda vam je jasno da Mirko i u 45. godini života trenira poput pravog profesionalca. Kako i sam kaže, unatoč brojnim operacijama i drugim problemima, vremena za sportsku aktivnost legendarni Filipović uvijek će pronaći.

Da je navike teško promijeniti, Cro Cop nam je potvrdio u jednoj od svojih posljednjih objava na Facebooku preko koje je i dao jedan dobronamjeran i zlata vrijedan savjet svim ljudima.

"Prije točno godinu dana odradio sam posljednju borbu u svojoj dugoj karijeri. Nije to bila moja volja već viša sila, ali što je tu je! Tako je moralo biti! Više se ne borim, ali i dalje uživam u treninzima, možda čak i više nego prije. Usprkos 10 operacija, trombozi i disekciji vertebralne arterije (moždani) uspješno sam se oporavio, sjajno se osjećam i sada treniram iz gušta, ne radi ‘moranja’ jer me čeka nastup. I nema ljepšeg osjećaja od onog nakon dobrog treninga! I odličan je osjećaj biti u dobroj formi i osjećati se dobro. A to bez treninga jednostavno ne ide! Jutros odradio bicikl sobni, vijaču, šado box par rundi, dobro istezanje i 100 zgibova! Na moju veliku žalost, više ne trčim radi ozlijeđenih i izoperiranih koljena ,ali sve nadoknadim kroz vožnju bicikla i preskakanjem vijače jer je to znatno manje opterećenje za koljena. Večeras opet u dvoranu, samo za zagrijavanje radim 100 marinaca pa onda sve ostalo, istezanje, šado, hrvanje, vreća... Sve se može kad se hoće! Trenirajte i bavite se bilo kojim sportom! Fizička neaktivnost se skupo plaća i dovodi do propadanja tijela ali i uma! Zato bavite se sportom - i bez isprika, barem pola sata za sebe i svoje zdravlje se uvijek nađe!" - napisao je Mirko u srijedu navečer na svom Facebooku.

Linker
18. travanj 2024 00:19