Regija

Damir Hadžović nastupit će na UFC-ovoj priredbi u Londonu: Čeka ga težak zadatak protiv domaćeg borca

Damir Hadzovic

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najbolji bosanskohercegovački MMA borac tražit će svoju petu UFC pobjedu

Više od šest godina prošlo je od debija Damira Hadžovića pod okriljem UFC-a. Bosanskohercegovački borac s danskom adresom, još uvijek je unutar najjače svjetske MMA promocije i ostvaruje sasvim korektne rezultate.

Četiri pobjede i četiri poraz njegov su učinak unutar UFC-a, a posljednji nastup odradio je sredinom prošle godine. Hadžo je tada u Las Vegasu porazio Yancyja Medeirosa i poslao ga je u Bellator. Bila je to važna pobjeda za Hadžovića jer je prije toga bio u nizu od dva uzastopna poraza.

Damir je u drugom mjesecu ove godine potpisao novi ugovor s UFC-om, a tada je obznanio kako ćemo uskoro saznati i vijesti oko njegovog sljedećeg nastupa. Trebao se Hadžović boriti 23. travnja (četvrti mjesec) protiv Stevea Garcije, ali problemi s vizom spriječili su ga da odradi tu borbu.

UFC nije tražio novi datum za ugovaranje tog meča, a Hadžović svoj sljedeći nastup neće odraditi u SAD-u, nego u Londonu. Poznat je i protivnik koji će mu se tamo suprotstaviti, a radi se o Marcu Diakieseu (15-5-0, 6-5 UFC).

29-godišnji Britanac koji vuče kongoanske korijene, 2016. godine debitirao je u UFC-u. Upisao je Diakiese tri pobjede u prva tri nastupa, a djelovao je i kao izrazito atraktivan borac. Podigao se određeni ''hype'' oko njega, ali ubrzo su uslijedili ozbiljniji protivnici i tri uzastopna poraza (Drakkar Klose, Dan Hooker, Nasrat Haqparast).

Uspio se Diakiese spasiti dvama uzastopnim pobjedama (Joseph Duffy, Lando Vannata), ali Rafael Fiziev i Rafael Alves ponovno su dokazali kako Diakiese nije spreman za najviše domete.

Posljednji nastup ''Bonecrusher'' odradio je krajem trećeg mjeseca ove godine. Jednoglasnom odlukom pobijedio je Viacheslava Borscheva.

Hadžović i Diakiese obračunat će se dakle na londonskom eventu koji se održava 23. srpnja (sedmi mjesec). Tom Aspinall i Curtis Blaydes predvodit će tu priredbu, a ukoliko ne bud otkazivanja, gledat ćemo i nove nastupe Darrena Tilla, Jacka Hermanssona, Paula Craiga, Alexandera Gustafssona i mnogih drugih vrhunskih europskih boraca.

Linker
25. travanj 2024 17:59