Regija

Darko Stošić je gazda Beograda! ‘The Hammer‘ se vratio iz ponora i pobijedio Fabjana u nevjerojatnom meču!

Darko Stošić

 Screenshot/Voyo.hr
Slovenski ‘Rocky‘ imao je Stošića ‘na konopcima‘, no srpski se teškaš uspio vratiti u meč i slaviti prekidom

Nakon što smo pogledali osam borbi glavnog dijela spektakularne FNC 17 priredbe, na bojno polje beogradske Arene, pred 17.000 razgaljenih gledatelja, izašli su glavni akteri - Darko Stošić i Miran Fabjan - te opravdali sva očekivanja i isporučili bombastičan meč. Prethodni animozitet i prozivke prenesene su u sam oktogon, a kao pobjednik iz najiščekivanijeg regionalnog okršaja u povijesti na koncu je, tehničkim nokautom u prvoj rundi, izašao Stošić i tako ponio laskavu titulu "gazde Beograda". No njegov put do toga bio je poprilično težak...

Fabjan je, u samom startu meča, zauzeo središte oktogona i desnim direktom rušio Stošića. Srpski borac se pridigao, a slovenski "Rocky" instantno ga je poslao u novi "knockdown". Stošić se ponovno digao, vidno uzdrman, a Fabjan je nastavio vršiti pritisak, dok je "The Hammer" izlaz pronašao u klinču. U nastavku je Fabjan ponovno s nekoliko udaraca pogodio Stošića, koji je prolazio vrlo teške trenutke, ali je spas ponovno našao u klinču.

Nakon što su izašli iz klinča, Stošić je uspio rušiti Fabjana i prenijeti borbu u parter. Iz gornje pozicije je bacio nekoliko udaraca prema 39-godišnjem Slovencu, ali bez većeg značaja budući da se Fabjan dobro i aktivno branio. Nakon nekog vremena, nošen podrškom beogradske publike, ipak je "ground and" poundom počeo nanositi štetu "Rockyju". U posljednjoj minuti prve runde Stošić se podigao i silovitu udarao Fabjana s nogu, ovaj je uzvraćao "up kickovima", ali najbolji srpski teškaš je otišao "all inn", zasuo ga serijom teških "čekića" i u konačnici pobijedio tehničkim nokautom.

Nakon spektakularnog meča, "ratne sjekire" su zakopane, a Stošićeva i Fabjanova priča završila je u sportskom duhu.

"Ispričavam se na svim uvredama, stvarno sam htio oštetiti Darka, ali on je oštetio mene. Hvala ti, Stole, na šansi, hvala, Beograde, na energiji!" rekao je 39-godišnji Slovenac u govoru nakon meča, uz gromoglasni aplauz publike u Štark Areni, a u istom tonu je zaključio i Stošić, koji je svom protivniku odao veliko priznanje:

"Znate da sam uvijek realan i da uvijek govorim istinu tako da moram reći da je ‘Rocky‘ najjači udarač s kojim sam radio. Nitko me nikada u životu, ni na treningu, ni na meču, nije ovako dva puta bacio u ‘knockdown. ‘Rocky‘, imaš moj respekt!".

Linker
09. lipanj 2024 19:27