Regija

Delija i Pejić za FS analiziraju veliki revanš: 'Neovisno o prvom meču, Stipe je favorit!'

 Ilustracija
Meč Miočić vs. Cormier II, koji ćemo ovog vikenda pratiti na UFC-u 241 u Anaheimu, nije samo najiščekivaniji teškaški UFC obračun u 2019. godini, sama elitna promocija ga je radi značenja za čitavu ostavštinu kraljevske divizije proglasila "povijesnim revanšem".

I zaista, radi se o meču koji je toliko specifičan radi mnogih vrlo bitnih detalja. Pobjednik će s pravom moći uprijeti prstom u svoja prsa i mirne duše reći da je najbolji teškaš u povijesti UFC-a. Poraz je, s druge strane, prilično katastrofalan za obojicu. U Cormierovom slučaju će mu potpuno uništiti već pomno isplaniran scenarij odlaska u mirovinu s epitetom "GOAT-a" koji toliko voli isticati.

Za Miočića je ovo ključan meč u karijeri jer je riskantnom odlukom da čeka isključivo Cormiera, sve svoje karte stavio upravo na ovaj trenutak i na ovaj meč. Poraz, a pogotovo poraz prekidom, bi definitivno ostavio traga na njegovu poziciju u povijesti teške divizije.

Veliki "main event" iz Anaheima će s velikim zanimanjem pratiti i proslavljeni hrvatski borci. U naredna tri dana vam donosimo razmišljanja i predviđanja nekih od njih.

Delija: "Stipe je po meni favorit!"

Hrvatski teškaš Ante Delija radno ljeto provodi u Dubrovniku. Nakon loma šake "Hodajuća nevolja" se oporavlja i vraća u punu formu, a ubrzo bi se trebao vratiti i u borilište. Vjeruje da je Stipe itekako zaslužio revanš.

"Stipe je ovo zaslužio. Prije poraza u prvom meču od Cormiera, počistio je čitavu tešku kategoriju. Tako da je definitivno zaslužio revanš", objašnjava Delija i dodaje:

"Smatram da je u prvom meču nepotrebno ušao u izmjenu udaraca. Do tog trenutka, kada je radio pojedinačnim udarcima, bio je bolji. Ova duga pauza mu je prema mom mišljenju dobro došla radi nokauta koji je pretrpio. Nije na meni da mu ja dajem savjete što treba promijeniti, ipak je on tu šampion, a ne ja. Ali smatram da ne bi trebao ulaziti u blisku borbu s opasnim Cormierom, ako ga već ranije nije uzdrmao."

Delija uoči velikog revanša na UFC-u 241 smatra da je američko-hrvatski borac favorit, unatoč tome što su kladionice prednost dale aktualnom prvaku.

"Ja Miočića smatram favoritom u ovom meču. Nadam se da će pobijediti i želim mu svu sreću ovog vikenda", poručuje dubrovački borac.

Pejić: "Stipe je u prvom meču bio neoprezan!"

U iščekivanju novog poziva poljskog KSW-a, meč Miočić vs. Cormier II će pratiti i naš bivši UFC borac Filip Pejić. Član zagrebačkog ATT-ja vjeruje u Stipino slavlje u Anaheimu.

"Kada govorim o velikom meču ovog vikenda, smatram da će ovog puta Stipe Miočić pobijediti", jasan je "Nitro" kojeg smo zamolili za kratku analizu prvog meča i zašto je Stipe ostao kratak na UFC-u 226.

"I tada sam vjerovao u Stipinu pobjedu. Dapače, mislim da bi on pobijedio i u tom meču jer je bio bolji do samog nokauta, ali sve u svemu nije bio pravi. Koncentraciju mu je poremetilo rođenje djeteta i nije bio potpuno unutra. Bio je neporezan u tom meču i ulazio je u nepotrebne razmjene s Cormierom", odgovara Pejić.

U tom pravcu ide i savjet kako se ne bi trebao boriti u revanšu.

"To je jedini način na koji Cormier može pobijediti Miočića. Može ga nokautirati nekim udarcem iz blizine. Sada ćemo vidjeti je li se Stipe prilagodio i kako će ovaj put odraditi svoj posao u Octagonu. Ali ako pitate mene, ja tipujem na Stipu!", zaključio je KSW borac i bivši UFC-ovac.

Linker
25. travanj 2024 19:18