Regija

Delija odabrao PFL: 'Hodajuća nevolja' i ove godine lovi milijun dolara

 CROPIX
Najboljeg hrvatskog MMA teškaša Antu Deliju ćemo i ove sezone pratiti u turniru teške divizije snažne američke organizacije PFL. Potvrdio je to u srijedu čovjek koji će se od sada brinuti za njegovu karijeru, poznati hrvatski borilački menadžer Ivan Dijaković.

Vlasnik UFD Gyma iz Duesseldorfa i menadžer mnogih uspješnih boraca, je gostujući u Podcast Inkubatoru odgovorio na pitanje koje je mučilo mnoge hrvatske borilačke fanove - hoće li "Hodajuća nevolja" karijeru nastaviti u KSW-u ili u PFL-u? Dijaković je najprije otkrio da je u dogovoru s Mirkom Filipovićem, Delijinim borilačkim mentorom kod kojeg Dubrovčanin trenira u zagrebačkim Gajnicama, sklopio suradnju s hrvatskim borcem. Tako se Delija pridružio velikim imenima koja surađuju s Dijakovićem poput Roberta Soldića ili Antuna Račića.

A zatim je potvrdio da će i ove godine loviti milijun dolara, koliko iznosi prva nagrada, u turniru teškaša američkog PFL-a. Iako je odradio odličan debi za poljski KSW-u u Zagrebu u studenom, Delija je ipak odlučio okušati se i ove godine u vrlo snažnom turniru, u kojem smo ga gledali i 2019. Nažalost, Ante je već u prvom meču slomio šaku (pobijedio je Seumanutafu), što je u konačnici kompromitiralo njegov idući nastup i na kraju mu uništilo šanse da može postati ukupni pobjednik i novi PFL prvak.

I ove godine će konkurencija biti izuzetno snažna, a sudjelovat će zasigurno i aktualni prvak Ali Isayev, prošlogodišnji finalist i bivši UFC-ovac Jared Rosholt i mnogi drugi kvalitetni borci. Trenutačno su u tijeku internacionalne kvalifikacije koje će dati sve sudionike turnira u svim kategorijama, dok će pravo natjecanje krenuti u svibnju.

29-godišnji dubrovački teškaš trenutačno ima 17 pobjeda i 3 poraza u profesionalnoj karijeri. Zadnji put je poražen sada već davne 2015. godine od budućeg UFC borca Marcina Tybure. S obzirom na probleme s ozljedama posljednjih godina, jasno je da karijera Ante Delije tek počinje.

Linker
26. travanj 2024 16:45