Regija

Dominantni 'Savage' ugasio Wintersa u drugoj rundi: Alen Babić došao do četvrte profesionalne pobjede!

Alen Babić
Alen Babić savladao je Shawndella Wintersa prekidom u drugoj rundi

Ono što je rekao da će protiv Shawndella Wintersa ponuditi publici, upravo to je Alen Babić i napravio. Hrvatski boksač, član BK Leonardo, trebao je samo dvije runde da bi zaustavio svog najtežeg i najozbiljnijeg protivnika do sada, 39-godišnjeg Amerikanca koji je u meč ušao kao 65. teškaš svijeta.

Babić je meč otvorio kako je najavio, agresivno i ofenzivno. Odlučio se na udarce u tijelo koje je jako dobro pogađao cijelu prvu polovicu runde, čime Wintersu nije davao nikakvu priliku da ponudi nešto iz svog repertoara. Ulaskom u drugu polovicu runde počinje "Savage" kombinirati s udarcima u glavui i čim su prvi sjeli je Winters bio uzdrman, nakon čega je sjeo na konopce. Uslijedilo je brojanje koje mu je bilo dovoljno da se oporavi i izdrži napada kakve je Babić provodio do kraja runde.

Kako je završio prvu rundu, tako je Babić nastavio u drugoj. Plasirao je veliki broj udaraca koji nisu svi pronalazili pravu metu, no takvim načinom boksa Wintersu nikako nije dozvoljavao da se uključi u meč i pokuša nešto ponuditi. U posljednjoj minuti runde tako je Babić ponovno poslao već umornog Wintersa na pod, a ovog puta Amerikanac više nije bio u stanju nastaviti meč i došlo je do prekida.

Sjajan meč Alena Babića u kojem je prezentirao stil koji je najavio te je potvrdio svoju kvalitetu. Ovom pobjedom svakako bi trebao naći svoje mjesto u prvih sto teškaša svijeta prema BoxRecu, a moguće je da završi čak i blizu Top 50. Pred Alenom je kratki odmor, nakon čega slijedi povratak u dvoranu i nada kako će već uskoro krenuti u pripreme za svoj peti profesionalni meč.

Linker
19. travanj 2024 13:57