Regija

Donosimo vam kompletan 'fight card' za drugu FNC priredbu

FNC 2
 Instagram
Fight Site vam prvi donosi kompletan program druge priredbe Fight Nation Championship borilačke promocije. 14. prosinca u ATT Zagreb dvorani održat će se 12 borbi, od čega čak 11 profesionalnih, u pet različitih težinskih kategorija i uz borce iz 12 različitih klubova.

Nakon sjajne prve priredbe održane prošlog mjeseca, FNC s drugom podiže letvicu više te se na programu nalaze neka već provjerena, ali i neka nova imena. 11 borbi održat će se po profesionalnim pravilima, dok će tek jedna biti semi-pro i njome će se program i otvoriti.

Prva borba donijet će drugi nastup ATT-ovog talenta Matea Šituma, a ovog puta će mu se suprotstaviti Moris Macuka iz Trojana. Nakon što je na prvoj priredbi oduševio upravo savladavši Šituma u semi pro borbi, Ilija Brkan iz UFK Novi Zagreb debitirat će u profesionalnom MMA-u. Još jednom će pokušati iznenaditi ATT borca u njegovoj dvorani, a ovog puta to je Luka Purkert. Nakon ekspresnog nokauta u maniri Conora McGregora protiv Josea Alda, Karlo Smodila svoj drugi profesionalni nastup odradit će protiv Filipa Lamparskog iz Poljske. Poljak je vlasnik omjera 2-2.

Ovako na papiru možda i najizjednačenija borba donosi sudar dva velika talenta zagrebačkih klubova. ATT će predstavljati Rok Krušič (4-1), a suprotstavit će mu se Mateo Bolfan iz UFK Novi Zagreb. Riječ je o borcu koji je ljetos upisao svoj profesionalni debi tako da je samo dan prije održavanja uskočio na SBC 22 priredbu, a onda tamo savladao Nemanju Prhića pred njegovim navijačima. Tu je i borba Asmira Sadikovića protiv Jasmina Bikića, a svakako valja istaknuti nastup prave ikone domaće scene, Zorana Đođa. Posebno zanimljiva priča kod Đođa je ta da je početkom listopada ostao bez prsta tijekom rada u polju, a unatoč tome je od tada odradio već četiri borbe. Ovog puta predstavljat će Sambo Klub Belišće i borit će se protiv "domaćeg" Filipa Novaka.

Možda i najveća hrvatska mlada nada, Patrik Čelić, nakon povratka s Tajlanda ulazi u borbu protiv Jovan Kandića iz Srbije, a drugu profesionalnu borbu odradit će Adriana Vuković. Njoj će se suprotstaviti Nikolina Vokić iz BiH. Očekuje se kako bi Adriana nakon ove borbe mogla otputovati na Floridu, trenirati u glavnu ATT dvoranu uz vjerojatno najboljeg trenera za ženski MMA na svijetu, Mikea Browna. Još jedan autor atraktivnog nokauta s prvog FNC-a tražit će novu sličnu pobjedu, a riječ je o Jakobu Kosiću kojemu u kavez dolazi Domagoj Buhinjak iz austrijskog Gyma 23.

Mjesto u sunaslovnoj borbi pripada povratniku Franciscu Barriu, svakako najboljem hrvaču među MMA borcima u regiji. Argentinsko-hrvatski borac za protivnika ima Adija Durakovića iz BiH, dok je mjesto u glavnoj borbi pripalo Đaniju Barbiru. Donedavno jedan od najvećih hrvatskih boksačkih talenata ove je godine prešao na MMA i tu za sada pokazuje jednako veliki potencijal. Njega čeka borba protiv Ivana Karačića.

Vrijedi spomenuti kako ovo nije finaliziran program te da je moguće kako će se do priredbe na popisu naći još koja borba.

Za prvu priredbu se na dan održavanja tražila ulaznica više pa bi zbog toga najbolje bilo da svoj primjerak, dok ih još ima, pronađete u uredovno vrijeme ATT dvorane.

Fight nation Championship 2 - Popis borbi

-84kg Đani Barbir (ATT) vs Ivan Karačić (Team ABD)
-70kg Francisco Barrio (ATT) vs Adi Duraković (Sparta Sarajevo)
-77kg Jakob Kosić (ATT) vs Domagoj Buhinjak (GYM23)
-52kg Adriana Vuković (ATT) vs Nikolina Vokić (MMA Prijedor)
-84kg Stanislav Krofak (ATT/Pantera) vs Ivica Trogrlić (BiH)
-70kg Patrik Čelić (ATT) vs Jovan Kandić (SBK Miloš Obilić)
-84kg Filip Novak (ATT) vs Zoran Đođ (Sambo klub Belišće)
-84kg Asmir Sadiković (ATT) vs Jasmin Bikić ( KBK Jedinstvo Sarajevo)
-66kg Rok Krušić (ATT) vs Mateo Bolfan (Novi Zagreb)
-70kg Karko Smodila (ATT) vs Filip Lamparski (Berserkers Team Poland)
-77kg Luka Purkert (ATT) vs Ilija Brkan (Novi Zagreb)
-84kg Mateo Šitum (ATT) vs Moris Macuka (Trojan) - semi pro

Linker
20. travanj 2024 12:44