Regija

Dražen Forgač oglasio se u vezi cijene FON-a: ‘Za manje od tri eura po epizodi dobijete McLarena i olimpijske pobjednike‘

Dražen Forgač i Valentina Miletić

 RANKO SUVAR Cropix
Čelni čovjek FNC-a opširnom je objavom argumentirao cijenu Fight Of Nationsa

Reality show po nazivu Fight Of Nations vođen pod palicom FNC-a i Dražena Forgača doživljava sveopći uspjeh. Danas je svjetlo dana ugledala 5. po redu epizoda, a analitika samog FNC-a i Voyo platforme (RTL-a) pokazuje jako dobro rezultate.

No, pojedini fanovi su mišljenja kako je cijena od 18.99 eura (FNC.tv) prevelika za ovakav tip sadržaja. Nakon što su mnogi reagirali na ove navode, danas je svoju reakciju podijelio i sam Dražen "Forgy" Forgač koji je opširnom objavom u jednoj Facebook grupi iznio svoje argumente. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Često se vodi rasprava među fanovima i ljudima involviranim u sport kako bi trebalo voditi organizaciju poput FNC-a. Prije svega tu mislim na prava prijenosa, cijene PPV-a, cijena ulaznica itd.. Ako je netko dostupan svima i spreman prihvatiti savjet, pa i kritiku smatram da sam ja taj.. problem je u tome što većina ljudi nije ni približno upućena kako stvar funkcionira.

FNC je trenutno jedina ozbiljna borilačka organizacija u ovom dijelu europe i to ne zato što sam ja to rekao nego što je to jednostavno činjenica. Ozbiljnost organizaciji daje

1) Jasna vlasnička i upravljačka struktura

2) Redovito održavanje događaja i produkcijska razina istih.

3) Roster boraca

4) Prvaci po težinskim kategorijama i kvaliteta istih

5) Međunarodno djelovanje

6) Medijska popraćenost

7) Promocija i marketing

Prisutnost, doseg i kvaliteta sadržaja na društvenim mrežama

9) Profesionalizam organizacije u odnosu prema borcima, partnerima, sponzorima, fanovima

10) Operativna efikasnost

11) Sponzorski i partnerski ugovori

12) Komunikacija unutar organizacije i prema vanjskim dionicima

13) Ulaganje u razvoj i tehnologiju.

Ovo su samo neki od parametara, nisu poredani po važnosti i da, svjestan sam da i mi imamo još posla na unapređenju nekih od njih, ali također trenutno nemamo konkurenciju u ovom dijelu europe.

FNC je održao evente u Areni Zagreb, Beogradskoj Areni, Hali Pionir, Areni Stožice, Sarajevskoj Zetri, uskoro treći puta punimo Arenu u Puli, Banjalučkom Boriku itd,itd.. većina tih najvećih arena u regiji bila je rasprodana do posljednjeg mjesta..

Često je pitanje zašto se FNC ne prikazuje na ovoj ili onoj televiziji.. FNC je skup, vrlo jednostavno SKUP.. Svakome tko i malo razumije industriju jasno je da FNC ima skup card, produkciju, sve vezano uz event od smještaja, prijevoza itd.. Svjesni smo kakvi mečevi zanimaju naše fanove i takve mečeve im nastojimo pružiti, a takvi mečevi koštaju i treba ih platiti.

FNC grade fanovi koji su spremni platiti PPV i to nije nikakva tajna. Najveću štetu organizaciji rade oni koji kradu i ilegalno strimaju evente po youtubu, discord kanalima, instagramu itd.. ne samo organizaciji nego i borcima koji žive od premija za borbe i fanovima koje svojim krađama uskraćuju za neke mega borbe koje bi mogli organizirati.

FON i cijena prikazivanja istog je također bio tema.. FON je dijelom financirao RTL i prikazuje se na platformi Voyo.. izvan toga uspjeli smo dogovoriti da ga mi možemo prodavati i na svojoj platformi FNC.TV ali naravno ne ispod cijene na Voyo -u. Cijena na FNC je 18,99€ za sedam epizoda što je 2,7€ po epizodi -pdv..

Ja ne mogu shvatiti da netko smatra preskupom epizodu od 50minuta u kojoj su tri olimpijca s ukupno 12 olimpijskih medalja, veslačka utrka, razbijena arkada, mclaren, stevan tuović, borisova baka i meč.. i to sve za 2,7eura-pdv.

Najveća je nubuloza uspoređivati tu cijenu sa cijenom na VOYO koji je kupio prava. Ja bi prvi najviše volio da nas sve zajedno kupi Disney i da mi više ne kuburimo s buđeti a da vi sve gledate za 0.99... Hvala svima koji svojim kupnjama podržavate rast organizacije. Zajedno gradimo nešto spektakularno."

Moramo priznati kako je sam čelnik FNC-a konstruktivnima argumentima jako dobro prezentirao "običnim" ljudima s kakvim se poteškoćama susreću veliki projekti, ali smo sigurni kako će s vremenomr regionalna publika shvatiti da se i profesionalni MMA sport bazira na osnovom ekonomskom principu - zakonu ponude i potražnje.

Linker
17. kolovoz 2024 19:34