Regija

Duško Todorović dogovorio novi UFC nastup, bori se već idućeg mjeseca

Duško Todorović

 screenshot
27-godišnji srpski borac pokušat će 2021. godinu zatvoriti ipak jednom lijepom uspomenom

Nakon 2019. godine u kojoj je izborio UFC ugovor te 2020. u kojoj je odradio uspješan debi u Octagonu, Duško Todorović ne pamti po najboljem ovu godinu. Započeo ju je siječanjskim porazom od Punahelea Soriana, a onda mu se dogodio i lipanjski protiv "Robocopa" Gregoryja Rodriguesa.

Upravo ta lipanjska borba donijela je iznenađenje, budući da je Rodrigues uskočio tek nešto kratko prije borbe, kao zamjena za Makija Pitola. U toj borbi, ali i nedavno održanom drugom UFC nastupu, potvrdio je taj Brazilac kako itekako posjeduje kvalitetu za UFC te da od njega nije sramota izgubiti. No, pravo na poraz Duško neće imati u idućem nastupu.

Srećom po njega, čeka ga okršaj s borcem za kojeg se već pripremao, gore spomenutim Makijem Pitolom. Već kod prvog ugovaranja ove borbe pisali smo zašto je Pitolo zapravo vrlo zanimljiv. On je po jako puno faktora gotovo kopija Duškovog prvog ovogodišnjeg protivnika, Punahelea Soriana. Osim što su njih dvojica fizički jako slični, obojica dolaze s Havaja te trenutno žive u Las Vegasu gdje su timski kolege u Xtreme Couture dvorani. Tako da će Pitolo imati protivnika kojeg su u njegovom timu već proučili te timskog kolegu koji je već upoznao neke Duškove kvalitete.

30-godišnji Pitolo, što se vidi po rezultatima, ipak nije toliko dobar borac kao dvije godine mlađi Soriano. Iako imaju sličan stil borbe i glavne kvalitete, Pitolo je ostvario tek jednu pobjedu u pet UFC nastupa i trenutno se nalazi unutar niza od tri poraza. Svakako mu u slučaju novog poraza prijeti otkaz, no moguće da je u sličnoj situaciji i Todorović. Upravo takve borbe najčešće borce natjeraju da daju sve od sebe i nema sumnje kako ćemo gledati dva maksimalno motivirana natjecatelja.

Borba odlazi na UFC on ESPN 31 priredbu, koju predvode Jose Aldo i Rob Font.

Linker
13. travanj 2024 09:34