Regija

Duško Todorović ostaje u UFC-u: Maki Pitolo nije imao šanse protiv odličnog srpskog borca

Daniel Cormier i Duško Todorović

 Screenshot (ufc)
Napokon je Todorović prikazao raskoš svog talenta te je uvjerljivo slavio u jako bitnom meču

Puno pritiska pratilo je Duška Todorovića (11-2-0, 2-2 UFC) ususret ovom meču. Talentirani srpski borac bio je u nizu od dva poraza zaredom i pobjeda je bila imperativ u meču protiv Makija Pitola (13-7-0, 1-5 UFC). Borac s Havaja također je bio pod velikim pritiskom, jer je njegov niz poraza bio još dulji. Pitolo je izgubio posljednja tri meča, a Todorović je tehničkim nokautom u prvoj rundi, njegov niz produljio na četiri poraza.

Nisu Pitolo i Todorović štedjeli jedan drugog već od samog početka meča. Tempo je bio poprilično visok, a Todorović je pokazivao tendenciju ka rušenju svog protivnika. Nakon nešto više od minutu i pol, Todorović pokušava srušiti borca s Havaja, no Pitolo je zaključao ''giljotinu'' i pokušao je završiti srpskog borca na taj način.

Ipak, nije to bio naročito opasan pokušaj i Duško se vješto izvukao te je započeo raditi iz gornje pozicije u gardu. Radio je srpski borac na pronalasku još dominantnije pozicije i 50 sekundi prije kraja runde, došao je do full mounta. Pitolo je okrenuo leđa, a Todorović je sjajno prepoznao priliku i neprekidnim ''GNP-om'' dolazi do pobjede tehničkim nokautom u prvoj rundi. Došao je Duško na ovu priredbu bez svojih trenera, a u kutu su mu bili Marko Petković i menadžer Bojan Mihajlović. Unatoč izostanku trenera, Todorović je sjajno odradio ovaj jako bitan nastup za nastavak njegove karijere.

27-godišnji Srbin ovom pobjedom osigurao je ostanak u najjačoj svjetskoj MMA promociji, no Maki Pitolo idućeg tjedna, gotovo sigurno nalazit će se na spisku otpuštenih boraca iz UFC-a.

Linker
19. travanj 2024 08:00