Regija

Duško Todorović ugovorio novu UFC borbu, čeka ga gotovo kopija prethodnog protivnika

Duško Todorović
 screenshot
Maki Pitolo bit će treći UFC protivnik srpskog borca Duška Todorovića

Duško Todorović (10-1, 1-1 UFC) u siječnju je odradio svoju drugu UFC borbu te je u njoj doživio prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri. Bolji od njega bio je Punahele Soriano, koji je borbu protiv 26-godišnjaka iz Beograda dobio prekidom pred kraj prve runde.

Nakon što je uspio rekapitulirati tu borbu i odmoriti se, Duško je spreman na novi izazov i kretanje u lov po drugu UFC pobjedu. A da bi do nje došao, morat će riješiti zadatak u liku i djelu vrlo zanimljivog protivnika. Borit će se 5. lipnja na UFC Fight Nightu 191, priredbi koja još uvijek nema svoje mjesto održavanja, a protivnik će mu biti Maki Pitolo.

E sad, zašto je Pitolo (13-8, 1-4 UFC) tako zanimljiv? Naime, on je po jako puno faktora gotovo kopija Duškovog prethodnog protivnika, Punahele Soriana. Osim što su njih dvojica fizički jako slični, obojica dolaze s Havaja te trenutno žive u Las Vegasu gdje su timski kolege u Xtreme Couture dvorani. Tako da će Pitolo imati protivnika kojeg su u njegovom timu već proučili te timskog kolegu koji je već upoznao neke Duškove kvalitete.

Ipak, 30-godišnji Pitolo, što se vidi po rezultatima, ipak nije toliko dobar borac kao dvije godine mlađi Soriano. Iako imaju sličan stil borbe i glavne kvalitete, Pitolo je ostvario tek jednu pobjedu u pet UFC nastupa i trenutno se nalazi unutar niza od tri poraza. To znači kako mu prijeti otkaz ako mu se dogodi četvrti. UFC-u je, jednako poput Duška, pristupio 2019. godine nakon uspješnog nastupa na Contender Seriesu. Posljednji nastup imao je u veljači, kad je bolji od njega bio Julian Marquez, koji ga je ugušio u posljednjoj minuti njihove borbe. Pitolo je u trenutku prekida na sve tri sudačke kartice vodio 2-0 u rundama.

Duško bi u ovu borbu trebao ući kao favorit, na račun dosadašnjih rezultata, ali i toga kako je iz prošle borbe sigurno izvukao neke pouke. Uparivanje ovog tipa bi mu trebalo odgovarati, na njemu je da se pripremi na pravi način, a onda u Octagonu pokaže što može. Ova borba će zapravo dati najbolji odgovor na pitanje gdje ga se po trenutno kvaliteti može svrstati na nekom globalnom rankingu kategorije.

Linker
26. travanj 2024 17:28