Regija

Eddie Hearn o Hrgoviću: ‘Ostali boksači sada će možda htjeti boksati protiv Filipa‘

Filip Hrgović

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Jedan od najpoznatijih svjetskih boksačkih promotora otkrio je planove za nastavak Filipove karijere

Više puta dosad Eddie Hearn isticao je kako Filip Hrgović nije odradio dobar nastup protiv Zhilei Zhanga, unatoč pobjedi jednoglasnom odlukom sudaca. ‘‘El Animal‘‘ se dobrano namučio u meču gdje je bio veliki favorit prema kladionicama, ali pobjedom je došao do status obveznog izazivača za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka.

Filip je također naglašavao u raznim intervjuima kako može bolje od toga što je pokazao 20. kolovoza (osmi mjesec) u Saudijskoj Arabiji te da bi radio odradio još jedan ili dva meča uoči napada na titulu koju trenutno drži Oleksandr Usyk.

U najnovijem razgovoru za ‘‘The DAZN Boxing Show‘‘, Eddie Hearn je istaknuo kako bi Hrgović zapravo mogao profitirati iz lošeg nastupa protiv Zhanga. Naime, Hrgovića su ranije mnogi vrhunski boksači odbijali za meč, jer su ga smatrali jako opasnim protivnikom, a pobjedom protiv njega ne bi dobili puno, dok porazom mnogo toga riskiraju. Sada kad Hrgović ima status obveznog izazivača, situacija je nešto drukčija.

‘‘Mislim da Hrgović nije baš dobro boksao. Nažalost, njegov otac je nedavno preminuo. Ne znam je li to ostavilo traga na njegov kamp. Ali i Zhang je podcijenjen. On je dobar borac i ogroman, ogroman tip. On je imao 126 kilograma uoči tog meča. Cijenim Filipa Hrgovića. Mislim da je on nevjerojatan borac. A znate što su rekli naši kopromotori, braća Sauerland. Ostali boksači možda će sada htjeti boksati protiv Filipa, jer prije se nitko nije htio boriti. Vjerujte mi, nikad nitko se nije htio boriti protiv njega.‘‘, rekao je Hearn, a zatim je otkrio što Hrgovića vjerojatno čeka u nadolazećem periodu.

‘‘Filip Hrgović sada je obvezni izazivač Oleksandru Usyku. Kad se taj IBF-ov kolut zavrti, što će se vjerojatno dogoditi nakon još dvije borbe, Hrgović će do tada odraditi još jedan meč, a zatim će čekati napad na titulu svjetskog prvaka. Sljedeći put bit će puno bolji.‘‘, dodao je Eddie.

Ova dva meča koja Hearn spominje vjerojatno su onaj između Tysona Furyja, a zatim onaj između pobjednika tog meča i Oleksandra Usyka. Nakon što te dvije borbe budu odrađene, Hrgović bi trebao dobiti priliku s boksačem koji tada bude imao pojas u svom vlasništvu.

Ali prije toga, Filipa čeka još jedan nastup. Tko će biti protivnik, teško je reći u ovome trenutku. Mladi Jared Anderson proziva ga već neko vrijeme, ali Hrgović bi za protivnika mogao dobiti neko zvučnije ime.

Linker
25. travanj 2024 11:49