Regija

Ekskluzivno - Soldić za FS: 'U kutu će mi biti Firas Zahabi, a cilj je isti - pobjeda!'

Firas Zahabi i Roberto Soldić
Samo nas dva dana dijele do jubilarnog KSW-a 50, koji će se održati u britanskoj prijestolnici. No, u Londonu nećemo vidjeti Roberta Soldića u obrani titule protiv Patrika Kincla, nego u običnom meču protiv Poljaka Michala Pietrzak. Novog protivnika je dobio doslovno u posljednji trenutak radi ozljede češkog veterana.

U ekskluzivnom razgovoru za Fight Site Soldić je samo dva dana prije novog ulaska u KSW-ov kavez otkrio kako se osjećao kada je saznao za vijest da je čitave pripreme odradio za pogrešnog protivnika. Sada mu slijedi obračun protiv majstora hrvanja koji nema što izgubiti u ovom meču i kojem je dvoboj protiv "RoboCopa" prilika karijere.

"Sve je išlo po planu. Pripreme su odlično prošle, dobro sam skidao kilograme, pripremili smo sjajan 'game plan' kako pobijediti Kincla. Sve je bilo savršeno do trenutka kada mi je javljeno da je Patrik otkazao nastup radi povrede. Bio sam u šoku, nije mi bilo jasno kako četiri dana prije meča možeš slomiti ruku ili nešto slično. Par dana prije meča se nikada ne radi jakim intenzitetom, ako si pravi profesionalac", smatra "RoboCop" i dodaje:

"Da se ovo dogodilo prije dva tjedna, razumio bio. Radi se o vrlo zahtjevnom fizičkom sportu u kojem se ozljede događaju i čiji su one sastavni dio. Prije ili kasnije se svakom dogodi da ga ozljeda spriječi u nekom nastupu. No, da odradiš čitave pripreme, daješ sve od sebe da bi nastupio u tako velikom meču i onda četiri dana prije meča slomiš ruku, to mi nikako ne ide u glavu... Ali zapravo me niti ne zanima što mu se dogodilo. On je imao veliku priliku koju nije iskoristio."

O novom protivniku Pietrzaku ne zna previše s obzirom da je njegovo ime dobio prije 24 sata. Ono što je saznao mu govori da se radi o vrhunskom hrvaču koji svoj "game plan" gotovo uvijek zasniva na borbi u parteru.

"Ovo je dosta neugodna pozicija za mene. Pripremate se za jednom protivnika, a onda dobijete potpuno drugo ime par dana prije meča. Ali momak je također prihvatio meč što treba respektirati. Radi se o borcu koji ima 8 pobjeda i 3 poraza u profesionalnoj karijeri i vrhunski je hrvač grčko-rimskim stilom. Snažan je i čvrst", opisuje ga KSW prvak i dodaje:

"Gledao sam kako radi na treninzima i to s borcima poput Mankowskog i Gamrota. Radili su maksimalnim intenzitetom. Radi se o poljskom šampionu u hrvanju, koji je kvalitetan na pateru što nikako moj zadatak ne čini jednostavnim. Ali moj plan je isti i nije se promijenio. Kada ste MMA borac morate biti spremni na sve!"

Iza Soldića su još jedne pripreme koje je odradio u montrealskom TriStar Gymu kod slavnog trenera Firasa Zahabija. Upravo će mu Zahabi, uz Ivana Hyppolitea, biti u kutu u Londonu.

"Odlično sam spreman, dobro se osjećam i nemam nikakvih značajnijih ozljeda. Meč se održava u 'catchweigh' kategoriji do 80 kilograma i nije za pojas prvaka. To je bio moj uvjet da nastupim jer nema smisla da netko dobije priliku osvojiti KSW-ov pojas, a uletio je četiri dana ranije u promociju. Ako je meč za pojas, treba mi barem mjesec dana za pripremu za specifičnog protivnika. Dobro je što je meč do 80 kila jer ne moram skidati kilograma što mi je mrsko i što ne volim."

"Sam kamp je prošao odlično, spreman sam kao i uvijek i cilj je kao i obično, pružiti vrhunski šou gledateljima. U kutu će mi biti trener Firas Zahabi iz kanadskog TriStar Gyma. Iza nas su odlične zajedničke pripreme, a sada je sve na meni! Idemo po pobjedu u Londonu!"

Iako nije možda najpametnije diskutirati o idućem nastupu u trenutku kada je ispred njega nezahvalan ispit u Londonu, morali smo pitati Soldića o priredbi u Zagrebu koja je sada potvrđena za 9. studeni. Uvjet da nastupi u hrvatskoj metropoli, kako je to i glavni čovjek promocije Lewandowski boraveći u Zagrebu naglasio, jest da "RoboCop" pobijedi u Londonu...

"U ovom trenutku ne želim pričati o Zagrebu i priredbi tamo. Pričat ću kada sve završi u subotu i kada vidim kako onda stvari stoje. Sada sam samo maksimalno koncentriran na KSW 50 i Michala Pietrzaka", zaključuje hrvatski borac.

Linker
19. travanj 2024 09:12