Regija

Eksplozija emocija u Francuskoj: Fantastični Luka Plantić izborio Olimpijske igre!

Luka Plantić
 Screenshot (YouTube, Olympics)
Prvak Hrvatske od samog je starta krenuo žestoko i takav mu se pristup na kraju i isplatio

Hrvatska ima novog olimpijca! Luka Plantić na olimpijskim je boksačkim kvalifikacijama upisao veliku, Tokija vrijednu pobjedu!

Nakon pune tri runde 24-godišnji prvak Hrvatske jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio Irca Emmeta Brennana te ušao među četiri najbolja, a to je bilo sasvim dovoljno za plasman na Olimpijske igre!

Žestoko je, baš kako se od njega i očekivalo, Plantić otvorio ovaj susret u francuskom Villebonu. Ircu se brojalo već u prvoj minuti borbe. Sudac je procijenio da je nakon nekoliko Plantićevih ljevica ozbiljnije ugrožen, no Brennan se pribrao te potom i priprijetio s nekoliko svojih bombi. Na kraju je prva runda ipak uvjerljivo, prema svih pet sudaca, otišla u ruke hrvatskog poluteškaša.

Brennan drugu rundu otvara opakom desnicom, no čvrsta brada Plantićeva izdržala je taj nalet. Napravio je Luka tek korak unatrag i odmah potom nastavio sa svojim pritiskom. Puno izjednačeniju borbu gledali smo tijekom ove tri minute, ali prvak Hrvatske je bio za nijansu bolji što mu je donijelo i prednost kod četvorice od pet sudaca.

Tri minute još su dijelile u tim trenucima Luku od Tokija, a on se pobrinuo da Hrvatska u subotu dobije još jednog olimpijca. Sigurno, uvjerljivo, bez nekakve veće drame, priveo je meč kraju i sa suzama radosnicama proslavio pobjedu koju će još dugo, dugo pamtiti.

image
Screenshot (YouTube, Olympics)

Plantić je, podsjetimo, na početku kvalifikacija, još tamo u Londonu 2020. godine, svladao nositelja Austrijanca Umara Džambekova, a u petak je prekidom u prvoj rundi slomio Armenca Gora Nersesyana. Treća pobjeda u nizu, ova nad čvrstim Brennanom odvela ga je u Tokio!

Spomenimo i da će u nedjelju svoj olimpijski san pokušati ostvariti i Nikolina Ćaćić koju čeka meč s opasnom Talijankom Irmom Teste.

Linker
19. travanj 2024 15:14