Regija

Erslan ima kvalitetu za sam vrh poluteške kategorije KSW-a

Ivan Erslan
Ivan Erslan (7-0-1) je posljednje hrvatsko pojačanje već ionako odličnom popisu borbi KSW-ove priredbe, koja će se održati 9. studenog u Areni Zagreb. Naš ponajbolji poluteškaš iz ATT-ja je potpisao ugovor na četiri borbe s najvećom europskom promocijom i debitirat će pred svojom publikom na KSW-u 51.

"Sad je i službeno. Potpisao sam ugovor s najboljom europskom promocijom KSW na četiri borbe. Imat ćete priliku gledati me u spektaklu u Areni Zagreb 9.11. Želim se zahvaliti alfi i omegi Draženu Forgaču na apsolutno svemu i Ernestu Ivandi na velikom trudu u pregovorima s organizacijom! Nabavite svoje karte na vrijeme preko @eventim_hr", napisao je Erslan na svom Facebooku povodom dolaska u redove poljskog giganta.

No, za sada se ne zna tko bi mogao biti njegov protivnik u Areni. Prvak KSW-a u poluteškoj kategoriji je Poljak Tomasz Narkun, velika domaća zvijezda koji je nedavno bezuspješno pokušao postati dvostruki šampion izazvavši kralja teške divizije Phila De Friesa. Nema sumnje da će Erslan gledati prema vrhu i pokušati što prije stići do pozicije da izazove Narkuna. Kvalitetu svakako ima, a s obzirom da se radi o organizaciji koja nema prevelik roster, član ATT-ja je na samo nekoliko koraka (pobjeda) do toga.

Ovog vikenda je Erslana prozvao Norvežanin iz Cage Warriorsa Marthin Hamlet. Ovaj talentirani poluteškaš očito želi postati dio KSW-a, a ne bi imao ništa protiv nastupa u Areni na KSW-u 51 pa Erslana vidi kao svoju ulaznicu u poljsku organizaciju. No, pitanje je ima li KSW interesa upće organizirati ovaj meč i dovesti u svoje redove 27-godišnjeg Norvežana. To je za sada nepoznanica.

"Ivane Erslan, vidim da ti je potreban protivnik za nastup na KSW-u u Zagrebu. Idemo se boriti u tvom dvorištu i saznati tko je najveći europski potencijal. Veliki respekt", napisao je u svom InstaStoryju Marthin Hamlet.

Hamlet je do sada upisao šest MMA nastupa i to tako da je u prvih pet slavio, dok je posljednjem poražen na Cage Warriors 106 priredbi. Bilo je to u lipnju ove godine, a prekidom u četvrtoj rundi savladao ga je Modestas Bukauskas iz Njemačke. Pretpostavljalo se da bi pobjeda u toj borbi Hamletu donijela napad na Cage Warriors titulu, što bi značilo i korak od UFC-a, budući da svaki prvak te promocije gotovo da ima izravan ulaz u najveću svjetsku MMA promociju.

Erslan je i dalje neporažen sa 7-0-1 u profesionalnoj karijeri. Posljednja dva meča je odradio u Las Vegasu u hrvatskoj promociji FFC, a nastup na KSW-u 51 će mu biti prvi pred zagrebačkom publikom od 2016. godine i meča protiv Vlade Neferanovića. Za sada nema informacija protiv koga će zaista nastupiti u Zagrebu i na taj način se predstaviti KSW publici.

Linker
26. travanj 2024 11:10