Regija

Fabjan nastavlja provocirati Žgelu: ‘Borba će biti gusta kao Žgelina kosa, ne postoji sport u kojem bi izgubio od šumarčine‘

Miran Fabjan

 Instagram (fnc)
Ponajveća FNC-ova zvijezda marljivo gradi ‘‘hype‘‘ uoči svog meča protiv Žgele

Malo više od dva mjeseca dijele nas od FNC 15 eventa. Najbolja hrvatska MMA organizacija debitirat će na teritoriju Slovenije, a naravno da će Miran Fabjan predvoditi taj event. Slovenac je trenutno ponajveća FNC-ova zvijezda, a samo jedan meč bio mu je dovoljan da osvoji srca FNC-ovih fanova.

Fabjan je u 12. mjesecu porazio Tomislava Spahovića na priredbi u Sarajevu, a bio je to jedan jako uzbudljiv i kvalitetan meč. Spahović je na početku borbe bio nešto bolji, rušio je Fabjana i kontrolirao ga je iz gornje pozicije. Štetu je radio i Fabjan iz podređene pozicije, odnosno, više puta laktovima je pogađao Spahovića.

Kako je meč odmicao, Spahović je bivao sve umorniji i nemoćniji, a Fabjan je preuzimao inicijativu. Slavio je Slovenac na kraju tehničkim nokautom u trećoj rundi i ‘‘preko noći‘‘ prometnuo se u ponajveću zvijezdu organizacije.

Na eventu u Ljubljani, Fabjana ipak čeka jako težak ispit. Vinkovčanin Mario Žgela (7-2-0) naći će se na suprotnoj strani kaveza. Žgela je po mnogima jedan od najstrašnijih boraca u organizaciji, prvenstveno zbog svoje gotovo nadljudske snage i razornih udaraca. Unatoč činjenici da je Žgela zastrašujuć protivnik, Fabjan ga ne prestaje prozivati putem Instagrama.

Kad god Slovenac organizira Q&A na svom Instagram profilu, puno je pitanja o Žgeli, a Fabjan uvijek odgovara raznim prozivkama i pokušajima da isprovocira Žgelu. Tako je jedan od Fabjanovih pratitelja poručio:

‘‘‘No hate‘, ali bit će gusta borba između tebe i Žgele, a borba će na kraju loše završiti za tebe.‘‘, glasio je upit, odnosno poruka upućena Fabjanu, a Miran je u svom stilu odgovorio:

‘‘Bit će gusto kao Žgelina kosa. Laka borba!‘‘

image

Instagram story Mirana Fabjana

Instagram (miran Fabjan)

Nekoliko ‘‘storyja‘‘ kasnije, Miran Fabjan je još jedanput opleo po Žgeli. Ovaj put je poručio kako ‘‘ne postoji sport u kojem može izgubiti od ‘Šumarčine‘‘‘, pritom aludirajući na činjenicu da je Žgela jedno vrijeme radio teške fizičke poslove u šumi.

image

Instagram story Mirana Fabjana

Instagram (miran Fabjan)

Fabjan svaki put dobije podosta zanimljivih pitanja, a ovaj put je dobio priliku složiti svoj tim boraca koje bi poveo u tučnjavu ‘‘5 na 5‘‘. Fabjan je odabrao samo jednu osobu kao svog suborca.

‘‘Ja i Zelg Galešić protiv bilo koga, bilo kada!‘‘, jasan je bio Miran.

image

Instagram story Mirana Fabjana

Instagram (miran Fabjan)

Porazi li Žgelu 30. ožujka (treći mjesec) u Ljubljani, Fabjan će vjerojatno izboriti napad na FNC-ovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Hrvatski borac Matej Batinić trenutno je prvak poluteške kategorije, a Fabjan povremeno proziva čak i njega, iako su zasad daleko od međusobnog obračuna. Miran je iskazao želju za borbom protiv Batinića na FNC-ovom eventu koji bi se u šestom mjesecu trebao održati u Beogradu.

‘‘Hrvat (kojeg nitko ne zna) protiv Slovenca (kojeg svi vole). ‘Main event‘ u Beogradu?‘‘, napisao je Fabjan i pritom je označio FNC u svoju objavu.

image

Instagram story Mirana Fabjana

Instagram (miran Fabjan)

Dileme nema, Miran Fabjan jako je zabavan i zanimljiv tip, a očito i fanovi uživaju postavljati mu pitanja na koja će dobiti zabavne, a ponekad i šaljive odgovore. Često fanovi ispituju Fabjana i o potencijalnom revanšu s Tomom Spahovićem, a Miran uvijek istakne kako je otvoren za tu opciju.

‘‘Kad ga drugi put završim, ide mirovina, dizanje utega, crossfit i hrvanje.‘‘, riječi su Mirana Fabjana o eventualnom revanšu s Tomom Spahovićem.

image

Instagram story Mirana Fabjana

Instagram (miran Fabjan)

Ovakvih prozivki i Instagram ‘‘storyja‘‘ bit će jako puno ususret eventu u Ljubljani. Miran Fabjan u potpunosti uživa u popularnosti koju je stekao svojim nastupom u Ljubljani i jako dobro gradi ‘‘hype‘‘ uoči svog sljedećeg nastupa.

Mario Žgela s druge strane uglavnom ‘‘mudro šuti‘‘, ali već smo navikli da Žgela svoje kaže unutar kaveza. Hoće li mu to poći za rukom protiv tvrdog veterana poput Mirana Fabjana, saznat ćemo za nešto više od dva mjeseca.

Linker
23. travanj 2024 03:29