Regija

Fantastični Hrgović 'izbombardirao' Bookera i na Floridi prekidom stigao do 12. profesionalne pobjede!

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Najbolji hrvatski boksač u petoj je rundi zaustavio svog nekadašnjeg sparing partnera!

U ranim nedjeljnim satima Filip Hrgović (12-0) svladao je Rydella Bookera (26-4), stigao do svoje 12. profesionalne pobjede te na Floridi svom WBC međunarodnom pojasu dodao i IBF-ovu međunarodnu titulu.

Bio je to meč dogovoren na 10 rundi, ali bodovni suci ni ovoga puta nisu morali pregledavati svoje kartice. Najbolji hrvatski boksač ponovno je izgledao impresivno, možda i zrelije nego u bilo kojem prethodnom nastupu.

Od prve se sekunde Hrgović postavio i dao do znanja tko će voditi glavnu riječ. Trpio je Booker teške udarce i u glavu i u tijelo od samoga početka meča, u drugoj rundi mu se čak i brojalo, a u pauzi između četvrte i pete je sudac otišao do njegovog kuta i upozorio ga da jednostavno prima previše udaraca. Već je to samo po sebi bilo dovoljno da zaključimo kako se bliži kraj, odnosno da možda nema smisla nastaviti s borbom...

Booker je ipak odlučio nastaviti, pokušao je, no snage nije bilo i nedugo nakon početka pete runde sudac prekida meč nakon nove serije hrvatskog udarača. Tog trenutka Filip je postao prvi borac koji je uspio Rydella zaustaviti prekidom borbe!

Odmah nakon završetka dvoboja, kao što su i najavili uoči meča, Booker i Filip vratili su se onom prijateljskom odnosu koji su razvili tijekom nekadašnjih zajedničkih sparinga.

Što slijedi? U ovim trenucima nije poznato, ali još je uoči ovog susreta Hrgović izjavio da bi ga možda u ringu mogli gledati još jednom do kraja godine...

Linker
28. ožujak 2023 05:14