Regija

Fenomenalan uspjeh mlade Hrvatice: Plasirala se u finale Premier lige, evo kada se bori za zlato

Ema Sgardelli

 KARATE KLUB CHAMPION RIJEKA/FACEBOOK
Druga naša predstavnica u istoj kategoriji na turniru, Jelena Pehar, izgubila je u polufinalu

Riječanka Ema Sgardelli (do 50 kg) plasirala se u finale turnira Svjetske Premier karate lige u Dublinu. Prvog natjecateljskog dana najprestižnijeg svjetskog ligaškog natjecanja u karateu, naša Sgardelli je oduševila u najlakšoj kategoriji, ostvarivši svih pet pobjeda. U natjecanju u skupini bez izgubljenog boda svladala je Turkinju Saminu Yalcin 3-0, Cipranku Irene Kontou 5-0 i Austrijanku Bettinu Plank 3-0, pišu Sportske novosti.

U četvrtfinalnom susretu Ema je bila bolja i od predstavnice Hong Konga, Yee Ting Tsang 4-1, a u polufinalu minimalno je svladala Ukrajinku Katerinu Krivu 2-1, pa će se u nedjeljnom finalu Sgardelli za naslov boriti protiv Venezuelanke Yorgelis Salazar.

Salazar je pak na putu do finala u donjem dijelu ždrijeba svladala i drugu našu predstavnicu u istoj kategoriji. Jelena Pehar izgubila je polufinale 14-4. Na osnovu toga Pehar očekuje susret za broncu protiv Engleskinje Niamh Cosgrove.

U skupini Jelena je osvojila prvo mjesto i izborila četvrtfinale eliminiravši Njemicu Sidney-Michele Ott 1-0 i Talijanku Erminiu Perfetto istim rezultatom. U četvrtfinalu svladala je i Ukrajinku Juliju Palaševsku 2-1.

U kategoriji do 55 kg Alessandra Hasani osvojila je prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini pobjedama nad Amerikankom Allen Trinity 2-0, Talijankom Anitom Pazzagliom 4-2 i Šveđankom Matildom Rosenlindom 1-0. Ostala je nadomak borbe za medalje, jer ju je u četvrtfinalu zaustavila Talijanka Syria Mancinelli 8-6.

U Dublinu ukupno nastupa 347 karatistica i karatista iz 58 država svijeta.

Linker
27. travanj 2024 04:17