Regija

Filip Hrgović 16 kilograma lakši od Meksikanca Heredije

Filip Hrgović i Mario Heredia
 / Matchroom Boxing
Sve je spremno za novi nastup Filipa Hrgovića (27). Na službenom vaganju u meksičkom Hermosillu hrvatski profesionalac težio je 110.5 kilograma dok je njegov protivnik Mario Heredia na vagi pokazao 126.5 kg.

Hrgović će u Meksiku ove nedjelje u ranim jutarnjim satima ući u ring kako bi se obračunao s najboljim meksičkim teškašem protiv kojeg će tražiti devetu profesionalnu pobjedu i nastavak puta prema borbi za neku od velikih svjetskih titula.

U srijedu se "El Animal" predstavio meksičkoj publici na otvorenom treningu za fanove gdje je uz njega bio trener Pedro Diaz s kojim se pripremao za ovaj meč u Miamiju na Floridi. Jučer je održana i službena press konferencija na kojoj su borci odradili sučeljavanje. Hrgović je tamo najavio novu pobjedu, a isto je poručio i na društvenim mrežama nakon vaganja.

"Najbolji čovjek će pobijediti. Vidimo se u ringu", napisao je Hrgović.

Hrgović u ovaj meč ulazi nešto teži nego u posljednjem nastupu. U svibnju kada se borio protiv Gregoryja Corbina naš borac je težio 109. 8 kilograma. Čini se tako da je Hrgović našao svoju optimalnu težinu s obzirom da je u ranijim mečevima težio manje. Primjerice, prošle godine uoči borbe protiv Filiberta Tovara bio je na samo 102 kilograma. Heredia će i dalje imati veliku prednost u težini od čak 16 kilograma, ali će zato Hrgović biti brži i mobilniji borac.

Hrgović je prema stranici BoxRec u ovom trenutku rangiran kao 17. teškaš svijeta i prema kladionicama je veliki favorit u ovom meču (koeficijent 1.01). Meksikanac Heredia, koji u profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda i šest poraza, na istoj je stranici trenutačno rangiran kao 48. najbolji teškaš svijeta, ali i broj jedan kada govorimo o Meksiku.

Linker
15. travanj 2024 00:13