Regija

Filip Hrgović dobio novu borbu: U kolovozu ponovno odlazi "preko bare"

Filip Hrgović i Pedro Diaz
Poznat je datum i mjesto idućeg meča Filipa Hrgovića. On će 24. kolovoza ući u ring u Meksiku, a nastupit će u predborbi velike lokalne zvijezde, svjetskog prvaka super muha kategorije po WBC-u, Juana Francisca Estrade.

Za Estradu (39-3, 26 KO) će to biti prva obrana titulu koju je u travnju oduzeo Srisaketu Sor Rungvisaiu u vjerojatno najboljem meču 2019. godine do sada. Radi se o meču koji će se prikazivati na DAZN-u, a glavni promotor ponovno će biti "gazda europskog boksa" Eddie Hearn i njegov Matchroom Boxing.

Hrgović je za sada potvrđen kao glavna zvijezda sunaslovne borbe priredbe, no protivnik mu i dalje nije poznat. On sam je nedavno rekao kako je već sad spreman za jača imena, poput nekih bivših svjetskih prvaka, iako je priznao da mu promotori razmišljaju drugačije. U svakom slučaju, biti će korak naprijed od prethodnih protivnika, jedino je pitanje hoće li se napraviti skok kakav bi zapravo sam Filip htio.

Za sada je potvrđena tek država održavanja, no što se tiče velikih mečeva u boksu, ako je Meksiko u pitanju za očekivati je Mexico City ili Acapulco. Ovo će biti Filipov deveti profesionalni meč i drugi u Americi. Ujedno je to njegov drugi nastup otkad surađuje s Eddiejem Hearnom, koji je za našeg boksača najavio velike stvari.

Linker
25. travanj 2024 03:41