Regija

Filip Hrgović konačno saznao protivnika: 'Spremit ću se kao da boksam za svjetski naslov!'

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Po prvi puta nakon prosinca prošle godine u ringu ćemo ugledati najboljeg hrvatskog boksača!

Filip Hrgović (10-0, 8 KOs) u akciju se vraća 26. rujna, a protivnik će mu biti češki borac Ondrej Pala (33-5, 23 KOs). Njihov meč trebao bi se održati u Struer Energi Parku u Danskoj.

"Veselim se povratku u ring, nisam boksao 10 mjeseci. Moram ostati aktivan i trebaju mi nastupi stoga mi je vrlo važno da se uskoro borim. Uzbuđen sam i zbog nastupa u Danskoj, tamo još nisam bio. Borio sam se diljem svijeta, ali u Danskoj nikada tako da sam uzbuđen što ću imati priliku pokoriti novi teritorij", komentirao je Filip veliku vijest.

Kao što je i rekao, 'El Animal' namjerava biti što aktivniji pa bi ga tako nakon nastupa protiv Pale trebao vrlo brzo čekati i nastup u SAD-u protiv Rydella Bookera (26-3) s kojim se zapravo trebao boriti 26. rujna. Pored toga, Filip je ostavio otvorenom i mogućnost da nastupi i treći put u vrlo kratkom razdoblju i to već krajem godine.

"Ako sve dobro prođe, borit ću se ponovno u SAD-u s protivnikom kojeg sam imao za 26. rujna. Što znači da već imam dogovorena dva meča u dva mjeseca. Prođe li sve tu kako treba, onda se nadam i novom nastupu krajem 2020. godine. Vjerujem da sam bolji borac i mislim da sam najbolji na svijetu, ali shvatit ću ovo ozbiljno i pripremiti se kao da boksam za svjetski naslov", najavio je Hrgović.

Zagreb, 080918.
Arena Zagreb.
Team Sauerland, boks, Zagreb Fight Night, WBC, Filip Hrgovic - Amir Mansour.
Na fotografiji: Filip Hrgovic (Hrvatska) - Amir Mansour ( USA).
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

O nadolazećem susretu oglasio se i protivnik 28-godišnjeg Hrvata.

"Tijekom svoje karijere davao sam puno izjava pred svoje nastupe i dosta mi je toga. Sve što imam za reći bit će rečeno nakon prvog zvona. Volim ovaj sport i dolazim se boriti", kratak je i jasan bio 35-godišnjak iz Praga.

Oduševljen zbog Hrgovićevog povratka u ring bio je i njegov promotor Nisse Sauerland.

"Vrlo je važno da Filip bude aktivan. Nakon što je COVID odgodio naše planove, sada želimo osigurati da se on redovito bori. Imamo velike planove za 2021. godinu, a pobjeda 26. rujna, a potom i nastup u SAD-u trebali bi nas staviti u savršenu poziciju", izjavio je Sauerland.

Nije izostao ni komentar Eddieja Hearna, Hrgovićevog kopromotora.

"Sjajno je što se Filip vraća u akciju i to s dvije uzastopne borbe", poručio je čelnik Matchroom Boxinga.

"On uvijek s opakim namjerama stiže u ring i nakon onakve destruktivne izvedbe u Saudijskoj Arabiji on jedva čeka povratak. Kao što je Nisse rekao, održavanje Filipa aktivnim je ključno za potvrđivanje njegovog statusa kao TOP 10 teškaša svijeta i pravu prijetnju velikim imenima u toj kategoriji", dodao je Hearn.

"Filip je naporno trenirao i spreman je za iduću borbu. On je tip osobe koja se voli boriti i koja želi biti što aktivnija. 2020. nije počela kao što smo planirali, ali završit će s nekim sjajnim Filipovim pobjedama koje će ostvariti na putu prema svjetskoj tituli", komentirao je i menadžer hrvatskog borca Željko Karajica.

Hrgoviću će Pala biti prvi protivnik nakon Erica Moline kojeg je svladao 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji. Hrvatski nokauter u ovom će susretu loviti svoju 11. profesionalnu pobjedu u karijeri koja još ne poznaje poraz.

Linker
23. travanj 2024 09:19