Regija

Filip Hrgović saznao ime sljedećeg protivnika! U Meksiku pobjedu lovi protiv domaćeg borca

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović konačno je saznao ime svog sljedećeg protivnika. Bit će to Mario Heredia s kojim će se obračunati 24. kolovoza u Meksiku.

26- godišnji Meksikanac u karijeri koju je započeo 2012. upisao je 16 pobjeda, uz šest poraza i jednu neodlučenu borbu. 13 pobjeda ostvario je nokautom, ali je također 5 puta i sam bio nokautiran. Prema stranici BoxRec radi se o 48. najboljem teškašu svijeta. U posljednjem nastupu u travnju Heredia je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Samulea Petera.

"Veselim se borbi protiv Heredie. Očekujem dobru borbu za koju ću naporno trenirati kao i svaki put. Meksiko za mene nije nova destinacija. Ako pogledate moju amatersku karijeru onda ćete vidjeti da sam se tamo borio dvaput. Nastupao sam tada u WSB-u i oba puta sam pobijedio. Jednom 2013. i jednom 2014. godine. Tako da se veselim povratku u Meksiko i uzbuđen sam zbog borbe pred meksičkim navijačima. Znam da je riječ o ogromnim boksačkim fanaticima i siguran sam da će cijeniti moj stil", rekao je Hrgović.

Za svoj deveti profesionalni nastup Hrgović će se ponovno zaputiti u Miami gdje će ga pripremati trener Pedro Diaz.

Posljednji meč Hrgović je odradio u svibnju kada je nokautom za 60 sekundi pobijedio Gregoryja Corbina i obranio svoju WBC internacionalnu titulu. Bio je to ujedno i njegov prvi meč u SAD-u kojim je započeo suradnju s uglednim promotorom Eddiejem Hearnom.

Borba Hrgovića i Heredie druga je glavna na programu te će zagrijati boksačke obožavatelje za glavnu borbu večeri u kojoj prvak super muha kategorije po WBC-u Juan Francisco Estrada brani svoj pojas protiv Dewaynea Beamona.

Linker
19. travanj 2024 06:17