Regija

Filip Hrgović ugovorio meč protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetski naslov

Filip Hrgović i Pedro Diaz
 Instagram
Poznat je protivnik za idući profesionalni meč najboljeg hrvatskog boksačkog teškaša, Filipa Hrgovića. To je Eric Molina, 37-godišnji bivši dvostruki izazivač za svjetsku titulu. Meč će se održati 7. prosinca u Riyadu, na uvodnom programu Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue.

Filip Hrgović dobio je ono što je već neko vrijeme tražio. Mjesto na velikoj priredbi i veliko boksačko ime za protivnika. Boksača preko kojeg će moći dokazati svoju kvalitetu, ali i usmjeriti sebe samog prema onima najboljima, prema borbi za svjetsku titulu možda već iduće godine. Priliku na savršen način zatvoriti već sad savršenu 2019. godinu imat će na jednoj od najvećih priredbi godine. 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji, Filip će protiv Erica Moline imati čast nastupiti u istom ringu gdje će se održati jedan od najvećih mečeva godine.

Eric Molina 35. je boksač svijeta prema BoxRecu, no iza sebe ima sjajan rezime. Dva puta napadao je svjetsku titulu, no 2015. godine bolji od njega bio je Deontay Wilder, a godinu kasnije i Anthony Joshua. Ipak, u svojoj karijeri ima veliki broj velikih mečeva i isto tako velikih pobjeda. Ukupno je ostvario 27 pobjeda i pet poraza, 19 puta slavio je nokautom, a posljednji nastup upisao je u veljači ove godine kad je savladao Nicka Guivasa.

Boksač iz Texasa nadimka "Drummer Boy" visok je 193 cm, što je pet centimetara manje od Hrgovića. Poznat je po vrlo agresivnom stilu, pravi je zaljubljenik u otvoreni boksački okršaj i spreman je primati udarce s ciljem ostvarivanja tempa meča kakav njemu odgovara. Nažalost, u posljednje vrijeme ima i jednu veliku mrlju. Naime, krajem 2017. suspendiran je na dvije godine zbog pada na doping testu nakon meča protiv Joshue. Ipak, pošto je suspenzija došla od strane britanske komisije, zabranu boksati dobio je samo "na otoku". Tako je u Americi ipak nastavio boksati bez problema.

Hrgović se na BoxRec ljestvici nalazi na 14. mjestu, a za svoj jubilarni deseti profesionalni meč dobio je nevjerojatno veliku priliku. Zadatak nije lak, no ovakav tip protivnika zapravo je prirodan put za Hrgovića, kojem je i vodeći europski promotor Eddie Hearn najavio veliku 2020. godinu. Da bi ona bila takva, morat će aktualnu godinu završiti pobjedom.

Linker
13. travanj 2024 23:43