Regija

Filip Hrgović već za dva mjeseca u ringu: "Nema smisla nastaviti s dosadašnjim tipom protivnika, želim svjetsku klasu!"

Filip Hrgović
Filip Hrgović krenuo je s pripremama za svoj idući meč. Protivnika još uvijek ne zna, nije mu službeno niti potvrđen datum, no on je ušao u pripreme kao da ga čeka svjetski prvak. Uostalom, upravo takav tip protivnika zatražio je od svojih promotora.

Najbolji hrvatski boksač, ujedno i najveći svjetski potencijal teške kategorije, trenutno se nalazi u Zagrebu. Nakon što se oženio i odmorio od svog posljednjeg meča, polako je krenuo s treninzima. Oni su za sada u nekom lakšem režimu, iako je po ovim trenutnim vrućinama teško zapravo išta nazvati lakim. Tijekom jučerašnjeg dnevnog treninga, Filipa je za kratku informaciju o trenutnoj situaciji zatražila ekipa s RTL televizije.

"Što se mene tiče, ja želim samo najjača imena, kao što sam već spominjao. To su borci poput Povetkina, Chisore, Takama ili Parkera, boksači koji su se bili svjetski prvaci ili su se borili za titulu. To bi iz mene izvuklo najviše", rekao je Filip, kojem se baš ne sviđa ideja njegovih promotora. Oni bi htjeli da odradi još pokoji meč protiv boksača tipa i razine kao u njegovim posljednjim mečevima.

"Šampion ili jesi ili nisi. Neću ja sad postati prvak tek ako odradim još tri ili četiri onakva meča. Ono za biti prvak imaš ili nemaš, a ja vjerujem da imam."

Novi nastup trebao bi doći već ovog ljeta. Ponovno će se to dogoditi "preko bare", no SAD čak niti nije jedina opcija.

"Spominju mi datum 24. kolovoza, meč će biti u SAD-u ili možda čak u Meksiku. Računam s tim datumom", otkrio je Filip.

Ukoliko se to dogodi čeka nas više nego uzbudljiv kolovoz. 8. kolovoza u svoje će nove PFL borbe ući Satoshi Ishii i Ante Delija, 17. kolovoza Stipe Miočić napada Daniela Cormiera, a Ivana Habazin Claresu Shields, a tjedan nakon toga mogli bismo pratiti novi veliki ispit za "El Animala".

Linker
28. studeni 2022 15:32