Regija

Filip Marić poražen u Abu Dhabiju: Borac iz Dagestana ekspresno je završio Vinkovčanina

Filip Marić

 Screenshot (ufc Fight Pass)
20-godišnji Marić nije imao debi za pamćenje u vrlo jakoj MMA organizaciji

Prvi od trojice regionalnih boraca koji danas nastupaju na velikim eventima nije se proslavio u svom nastupu. Filip Marić otvorio je UAE Warriors 42 priredbu borbom protiv dagestanskog borca Ullubiya Amirzhanova (1-0 ‘score‘ uoči borbe), ali nažalost, Marić je izgubio nakon samo 25 sekundi borbe.

20-godišnji Vinkovčanin borbu je otvorio ekspresnim rušenjem, i borci su završili u parteru. Marićevo najjače oružje upravo je BJJ, odnosno vještine u parteru, ali Ullubiy Amirzhanov ekspresno ga je zaključao u giljotinu.

Marić je uspio proći gard dagestanskog borca i došao je u bočnu poziciju. Radi se o manevru kojim se zapravo i brani pokušaj giljotine i jako je teško ugušiti protivnika u takvoj poziciji. Čini se da Amirzhanov ipak posjeduje strašan stisak i uspio je Marića prisiliti na predaju.

Hrvatski borac perolake kategorije upisao je svoj prvi poraz u drugom profesionalnom nastupu. Marić je profesionalni MMA debi odradio sredinom trećeg mjeseca, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio je Frana Luku Đurića na Golden Fight 2 eventu. Iza Marića je i 14 amaterskih MMA mečeva (12-2-), a poznat je i po osvajanju brojnih jakih ‘‘grappling‘‘ turnira u našoj regiji.

Nažalost, pod okriljem velike organizacije stacionirane u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Marić se nije uspio pokazati u najboljem svjetlu. Treba napomenuti da je u meč uskočio na ‘‘short notice‘‘, a to mu možda omogući novu šansu u ovoj jakoj organizaciji.

Na UAE Warriors 42 eventu nastupit će i Karlo Caput, a njegov meč deveti je po redu na programu eventa (oko 19:00h). Prijenos priredbe možete pogledati na UFC Fight Passu. Gore smo spomenuli da trojica regionalnih boraca danas nastupaju. Treći je Ahmed Vila, ali on se bori na Oktagon 43 eventu, a njegov meč na rasporedu je oko 19:30h (prijenos je na DAZN-u)

Linker
19. travanj 2024 17:21