Regija

Filip Pejić idućeg mjeseca u KSW borilištu, čeka ga najopasnije pojačanje poljske promocije

Pejić vs. Rutkowski
 KSW
Niti iduća KSW priredba neće proći bez sudjelovanja nekog od hrvatskih boraca

Nakon što je posljednji put u KSW borilištu nastupio u lipnju, kad je doživio poraz prekidom u drugoj rundi od Salahdinea Parnassea, Filip Pejić (15-5, 2-3 KSW) idućeg će mjeseca krenuti po pobjedu svojevrsnog iskupljenja. Doći do nje bit će mu itekako ozbiljan posao, budući da ga čeka Daniel Rutkowski, borac kojeg je KSW proglasio svojim najvećim pojačanjem u posljednje vrijeme.

To ne treba čuditi ako znamo da je 32-godišnji Rutkowski (12-2) trenutno unutar niza od 12 pobjeda, a u svom vlasništvu ima titule prvaka dvije različite poljske promocije, FEN-a i Babilona, promocija po kvaliteti odmah iza KSW-a. Ovaj 167 centimetara visoki Poljak vrlo je energičan borac, kondicijski izuzetno spreman te potkovan u svim segmentima slobodne borbe. KSW ga je predstavio uz jako puno pohvala pa bi njegov debi u promociji trebao oko sebe imati puno pažnje.

Pejić je ostao izuzetno razočaran nakon poraza u posljednjoj borbi, budući da je imao priliku dvostruko dobiti. Izboriti borbu za titulu, ali i revanš protiv Daniela Torresa. Umjesto toga imat će zadatak odraditi gorku dobrodošlicu pridošlici u promociju. Koliko je opasan pokazao je u svoje dvije KSW pobjede, kad je izuzetno efektnim nokautima savladao Filipa Wolanskog i Sebastiana Rajewskog. Pejić je i dalje uvjeren kako može doći do KSW-ovog vrha, a pobjeda u ovom borbi trebala bi ga vratiti tamo gdje je bio prije borbe protiv Parnassea.

KSW 64 održava se 23. listopada u Lodzu, u Atlas Arena dvorani. Predvodi ga borba između Mariusza Pudzianowskog i Serignea Ousmane Die, poznatijeg kao Bombardier. Na programu se nalazi i borba za titulu bantam kategorije između Sebastiana Przybysza i Bruna Dos Santosa, dok će Shamil Musaev pokušati nastaviti niz neporaženosti u borbi protiv Michala Pietrzaka.

Linker
24. travanj 2024 16:21