Regija

Filip Pejić motiviraniji je nego ikada: ‘Ne sumnjajte u ‘Nitra‘, moje vrijeme tek dolazi‘

Filip Pejić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Član zagrebačkog ATT-ja ističe kako je prošao pripreme u najboljoj dvorani na svijetu

Važan meč čeka Filipa Pejić ovaj vikend na KSW 67 priredbi. Ponajbolji hrvatski borac tražit će svoju treću KSW pobjedu (2-4), a time bi prekinuo niz od dva uzastopna poraza. ''Nitro'' je posljednji put slavio u 11. mjesecu 2020. godine, sjajnim nokautom protiv Sebastiana Rajewskog.

Dawid Smielowski (8-0-0) bit će Pejićev protivnik, a radi se o opasnom i neporaženom 26-godišnjaku. Svih osam pobjeda, Smielowski je upisao prekidom, no radi se o borcu s puno manje iskustva, a meč protiv ''Nitra'' bit će mu debi za KSW.

Pejić je nekoliko tjedana uoči ovog meča proveo u Americi. Zajedno s Ivanom Erslanom i Patrikom Čelićem, trenirao je u sklopu American Top Teama na Floridi. Puno dojmova Pejić i Čelić prepričali su gostujući u Podcast Inkubatoru. U hvalospjevima su pričali o Mateuszu Gamrotu kojeg smatraju budućim UFC-ovim prvakom, a izuzetno su zadovoljni napretkom koji su tamo postigli. ''Nitro'' je u razgovoru za Fight Site otkrio kakvu je pouku izvukao tijekom treniranja s nizom prvoklasnih boraca.

''Da, proveo sam cijeli kamp na Floridi u ATT-ju i pouka toga kampa je da se mogu nositi sa svima. Samo je bitna glava i stav u glavi tijekom meča.'', objasnio je Pejić.

Inače, u KSW-ovoj službenoj najavi ovog meča (možete ju pogledati OVDJE), Poljaci su gotovo svu pažnju posvetili Smielowskom. Očito KSW polaže velike nade u borca koji je pokazivao velik potencijal u drugim organizacijama, a čak su i kladionice jedno vrijeme davale blagu prednost Smielowskom. Koeficijenti na pobjedu obojice boraca gotovo pa su se izjednačili, a Pejić se osvrnuo na KSW-ovu najavu njegovog meča.

''Kao i prema svim Poljacima, oni (KSW) su posvetili veću pažnju domaćem borcu, što je sasvim normalna stvar. Ja sam na to već navikao. Što se tiče favorita, izjednačeni smo prema kladionicama, nitko nije favorit u ovoj borbi.''

Borba Pejića i Smielowskog održat će se u ''catchweightu'' do 151 ''pounda'' (68.5 kilograma). Jedan od razloga leži u tome što je Filip uskočio u ovaj meč na ''short notice'' (nekoliko tjedana ranije). Više puta 'Nitro'' je prihvaćao takve kasne pozive Poljaka i time je dokazao kako je uvijek spreman i željan borbe. Iako mu sada prijeti treći poraz u nizu, Pejić prihvaćanje ovog meča na ''short notice'' ne gleda kao na nekakav poseban rizik.

''Ja sam borac i ja se borim. Jako puno današnjih prvaka imali su negativan niz dok se nije voda okrenula na njihov mlin. Ja ću se boriti sa svima jer nisam od onih koji biraju mečeve, a istovremeno se nazivjau borcima. Također, spreman sam, odradio sam cijeli kamp za borbu u najboljem timu na svijetu (ATT-ju).'', rekao je ''Nitro''.

Samo mjesec dana kasnije (26. ožujka), Pejić će predvoditi FNC 5 priredbu u Zaboku. Protivnik će mu biti iskusni Rony Jason (15-9-0) koji je nekoć nastupao i u UFC-u. ''Nitro'' često naglašava kako se on jako voli boriti, a očito je da želi biti što aktivniji. To je i potvrdio dok je odgovarao na pitanje o svojim planovima za ovu godinu.

''Da, nastupam odmah mjesec dana kasnije, jer kao što sam i rekao, ja sam borac i ja se borim. Vjerujem da moje vrijeme dolazi.''

Čelnik KSW-a Martin Lewandowski na zanimljiv način opisao je Smielowskog u najavi ovog meča. Naime, Lewandowski je rekao kako niti jedan borac u Poljskoj nema takvu lakoću završavanja mečeva na spektakularan način. S obzirom da se radi o borcu koji je svih osam pobjeda upisao prekidom, takva najava ne čudi. Pejićev protivnik izjavio je kako niti u borbi protiv Pejića neće biti ništa drukčije nego u njegovih prijašnjih osam nastupa. Pejić u svemu tome vidi dodatnu motivaciju.

''Kao borac, jedino što mogu reći jeste da to ide meni u prilog. Prvi put kad osjeti tvrdu kost, mislim da će pokleknuti, jer njegovi protivnici koje je završio, nisu bili na nekom naročitom nivou. Mojih prvih ne znam ni ja koliko borbi, također su završile brutalnim prekidima u prvoj rundi.'', objasnio je Pejić, a zatim je uputio finalnu poruku svom protivniku i svim svojim fanovima.

''Poruka za Poljaka je da dolazi ''Nitro' onakav kakav je bio u prvom meču unutar KSW-a, spreman na borbu do kraja i motiviran više nego ikada. To je tako jer u prošloj borbi prvi put sam poražen nokautom. Znam da mogu i hoću, tako da ne sumnjajte u 'Nitra'!''

Pejić i Smielowski peta su borba na programu KSW 67 priredbe, koja se održava u subotu 26. veljače. Priredba započinje u 18.00 sati.

Linker
26. travanj 2024 18:43