Regija

Filip Pejić nokautirao Vasu Bakočevića, ali izgubio meč; Vaso nakon meča pokazao kakav je borac i gospodin!

Vaso podiže Pejićeve ruke

 Screenshot (voyo.hr)
Dugoočekivani meč između Pejića i Bakočevića završio je diskvalifikacijom Pejića

Kad se nađete na višoj poziciji "fight carda" nego dva meča za pojas, onda znate da su u pitanju dvije velike zvijezde. Filip Pejić i Vaso Bakočević definitivno su ponajveće zvijezde FNC 19 eventa, a njihov meč u očima mnogih dostojan je glavne borbe večeri.

Nisu "Nitro" i "Psihopata" ipak završili u glavnoj borbi večeri, već u "co-main eventu", a njihov meč označio je i službeni završetak prve sezone "Fight of Nations" reality showa. Nakon što je Marko Ančić ranije potvrdio pobjedu hrvatskog tima, Pejiću i Bakočeviću preostala je borba bez rezultatskog značaja iz timske perspektive, ali pojedinačno ovo je bio jako važan meč za obojicu.

Već nekoliko godina traju prozivke na relaciji Pejić - Bakočević, a danas su konačno dobili priliku ukrstiti rukavice. Pejić je u ovaj meč ušao nakon više od 15 mjeseci pauze, a pauza je uslijedila nakon što ga je Rony Jason nokautirao krajem petog mjeseca prošle godine. Vaso Bakočević s druge strane bio je znatno aktivniji u tom periodu, a posljednji nastup u FNC-u odradio je početkom šestog mjeseca u Beogradu. Vaso je tada porazio Alexandrea Ribeira, ali u boksu bez rukavica. Pejić je ususret meču isticao kako bi poraz mogao čak označiti i kraj njegove karijere, dok je Vaso najavio da će ovo vjerojatno biti njegov oproštaj od MMA-a, nakon čega će se posvetiti boksu bez rukavica. Meč od velikog značaja za obojicu.

Mnoge je zanimalo kako će Pejić izgledati u kavezu nakon duge pauze zbog lošijih rezultata, ali "Nitro" je izgledao više nego opušteno početkom borbe. S podosta respekta obojica su otvorili meč i čekali smo tko će prvi pustiti kočnicu i potencirati konkretniju razmjenu. Nakon 90-ak sekundi borbe, Pejić je plasirao dobar "high kick", ali ipak na blok Bakočevića koji se nasmijao na pokušaj Pejića. Spuštali su ruke Pejić i Bakočević, držali su osmijeh na licu, ali publika je vrlo brzo postala nestrpljiva i krenuli su glasni zvižduci s tribina nakon manje od tri minute borbe. Činjenica je da smo čekali konkretniju akciju, ali publika je zbilja prerano počela negodovati. Puno "kickova" bacao je Bakočević, ali "kick" mu je i presudio. Nakon nešto više od tri minute borbe, Pejić je plasirao fantastičan "middle kick" u tijelo Bakočevića, Vaso se našao na tlu, ali u žaru borbe Pejić je napravio pogrešku i pogodio je Bakočevića nedozvoljenim "soccer kickom" u glavu. Nastavio je Pejić udarcima šakom u glavu i uslijedio je kraj borbe.

Vasin kut krenuo je s protestima zbog nedozvoljenog "soccer kicka", a dojam je da Pejić nije bio svjestan da je plasirao nedozvoljen udarac u žaru borbe. Uslijedio je neizvjesni period gdje smo čekali rasplet ove situacije. Pejić je bio vidno nervozan jer je mogao ostati bez pobjede.

Usporena snimka pokazala je kako je Pejić uistinu pogodio Bakočevića "soccer kickom" u glavu, a Pejić nije mogao vjerovati na kakav način je prokockao pobjedu. Bijesni "Nitro" udarao je šakom po podlozi kaveza, Vaso ga je pokušavao smiriti, ali Pejić se teško nosio s činjenicom da je ipak pogriješio u trenucima kad je imao pobjedu na pladnju.

Uslijedila je službena odluka odluka sudaca u kojoj je Vaso Bakočević pokazao kakav je fajter i gospodin. Naime, Filip Pejić diskvalificiran je zbog nedozvoljenog udarca i Vaso Bakočević službeno je proglašen pobjednikom ovog meča. Međutim, Vaso je odbio podizanje svoje ruke, prišao je Pejiću i podigao je njegovu ruku, a zatim je pobjednički pehar uručio Pejiću. Pejić je taj pehar ostavio u kavezu.

Marko Petrak po završetku meča predložio je revanš, Pejić je molio Vasu da ne skida rukavice i ne napušta MMA, na što je Vaso rekao:

"Nema šanse da više radim MMA."

Zbilja nes(p)retan završetak borbe u kojoj je Bakočević službeno pobijedio, ali on tu pobjedu ne priznaje i Pejića smatra pobjednikom ovog meča.

Linker
09. rujan 2024 10:24