Regija

Filip Pejić u spektakularnoj borbi na idućem KSW-u, čeka ga sjajni Francuz!?

Na fotografiji: Daniel Torres i Filip Pejic.
 
 Damir Krajac/CROPIX
‘Nitro‘ je dogovorio svoju najveću KSW borbu do sada, a pobjedom bi mogao postati izazivač za titulu

Nakon što su već ranije među domaćom borilačkom javnosti procurile informacije kako bi Filip Pejić trebao nastupiti na idućoj KSW priredbi, zajedno s timskim kolegom Ivanom Erslanom, to se sad i potvrdilo. Srpski Triangle putem svoje Instagram stranice prvi je prenio vijest, pozvavši se na provjereni izvor, kako će se "Nitro" uistinu boriti 5. lipnja u Gdansku i to u "Ergo Areni" pred oko šest tisuća gledatelja. KSW se i službeno putem priredbe imena "Fight or not to fight" vraća ispunjenim tribinama.

Protivnik je jedna od najvećih KSW-ovih zvijezda i donedavni prvak perolake kategorije, Salahdine Parnasse (14-1-1), 23-godišnji Francuz koji se vraća u borilište po prvi put nakon što je ostao bez titule. To se dogodilo krajem siječnja ove godine, kad ga je iznenadio Daniel Torres. Brazilac ga je već u prvoj rundi sjajno pogodio i onesposobio za nastavak borbe te preuzeo šampionski pojas. Francuzu je cilj što ga prije vratiti. Prije te borbe imao je sjajan niz, a osim vještima je oduševljavao i atraktivnošću svojih borbi. Prije borbe s Torresom mnogi su ga smatrali ponajboljim svjetskim borcem izvan UFC-a, no sad su takvi epiteti ipak malo utihnuli.

Otkriveno je i kako je Pejić zapravo iskoristio priliku koja mu se iznenada pružila, budući da je KSW za ovu priredbu planirao napraviti revanš borbe Torresa i Parnassea, no Brazilac se razbolio.

Pejić (15-4) je posljednji put nastupio u studenom prošle godine, kad je za samo 11 sekundi nokautirao Sebastiana Rajewskog, što je drugi najbrži nokaut u povijesti KSW-a. Time je prekinuo niz od dva poraza, on kojih mu je prvog nanio već spomenuti aktualni prvak Torres. Bilo je to u studenom 2019. godine na priredbi u Areni Zagreb. Gledajući da su Pejić i Parnasse vrlo popularni borci te da obojica traže revanš protiv Torresa, lako je zaključiti kako bi ovo trebala biti borba za osiguravanje pozicije izazivača. Pejić je izražavao želju boriti se protiv Parnassea dok je ovaj bio prvak, a sad je dobio tu priliku u malo drugačijim okolnostima.

KSW ovu borbu još uvijek nije službeno potvrdio, no vijest su putem svog Faceboka prenijeli Pejićev trener Dražen Forgač te supruga hrvatskog borca, što bi ovu informaciju trebalo činiti relevantnom.

KSW 61 predvodi borba Mariusza Pudzianowskog i Lukasza Jurkowskog, a pratit ćemo i Ivana Erslana u novom pohodu prema vrhu. Njegov protivnik je Przemyslav Mysiala.

Linker
24. travanj 2024 21:17