Regija

FNC 1: Prepuna ATT dvorana uživala u pravom malom MMA spektaklu

FNC 1
Do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana zagrebačkog American Top Teama mogla je uživati u pravom malom MMA spektaklu. Deset borbi održano je na prvoj priredbi Fight Nation Championshipa, a samo jedan nije završio prekidom. Neki su bili vrlo efektni i atraktivni, a publika je više puta podignuta na noge.

Za glavnu borbu prve FNC priredbe određen je sudar teškaša, ATT-ovog Donalda Ćosića i Ante Krokara. Kad se vidjelo kakvu Ćosić ima podršku u dvorani bilo je jasno zašto, a on je svojim navijačima poklonio veliku pobjedu u svom profesionalnom debi nastupu. Brzo je uspio Ćosić odvesti borbu na pod, nakon nekog vremena doći na leđa Ante Krokara, a onda tamo udarcima završiti posao.

Još jedan član ATT-ja sjajno je odradio svoj nastup. Riječ je o Luki Ćurkoviću koji je protiv vrlo iskusnog Maxima Soroke potvrdio ogroman talent. Zagrebački borac velter kategorije pokazao je ponešto u svakom aspektu MMA-a. Prvo je nekoliko puta odlično pogodio na nogama, čime je naveo protivnika da krene na rušenje, a onda je na njega vrhunski odgovorio. Protivnik mu je uhvatio nogu, no Luka ga je odmah počeo pogađati sve dok ju nije pustio, a onda se spustio s njim na pod i tamo udarcima završio borbu.

Ekspresna je bila pobjeda Adriane Vuković koja je od prve sekunde kao brzi vlak krenula na mladu i srčanu Saru Ivetić. Nije djevojka iz BiH uspjela izdržati takav nalet. Pokušala je nekoliko puta kontrirati, no onda se našla uz ogradu kaveza gdje je krenula primati kanonadu udaraca i sudac procjenjuje kako je borba gotova čime je Adriana upisala pobjedu u svom dugo očekivanom debi nastupu. Uspješan je bio i donedavno jedan od najboljih hrvatskih boksača, Đani Barbir. On je na samom početku borbe low kickom pogodio Antu Radoša, čime je ovaj doživio ozljedu već načetog koljena i borba je bila gotova.

Brzo je bila gotova i borba u kojoj je Jakob Kosić desnim aperkatom nokautirao Tarika Žunića, Rok Krušić savladao je Slobodana Srdića tako što ga je srušio i završio u parteru, a Karlo Smodila autor je najbržeg prekida večeri. On je doslovno re-kreirao nokaut Conora McGregora protiv Josea Alda, samo što je bio još brži te je to odradio desnom rukom. Gorana Panića završio je nakon samo sedam sekundi.

Prva profesionalna borba na programa bila je i najuzbudljivija. Patrik Čelić i Žiga Mikulan odradili su sjajnih pet minuta nakon kojih je borba nažalost prekinuta zbog Mikulanove ozljede šake. Čelić je tako zasluženo uzeo pobjedu, ali šteta da ova uzbudljiva borba nije otišla u drugu rundu. Program su otvorila dvije poluprofesionalne borbe. Ilija Brkan iz UFK Novi Zagreb prekidom u drugoj rundi savladao je Matea Šituma, dok je David Forster sudačkom odlukom savladao Luku Šafrana.

FNC 1 - Rezultati

Donald Ćosić def. Ante Krokar - TKO, 1. runda

Luka Ćurković def. Maxim Soroka - TKO, 1. runda

Adriana Vuković def. Sara Ivetić - TKO, 1. runda

Đani Barbir def. Ante Radoš - TKO (ozljeda), 1. runda

Jakob Kosić def. Tarik Žunić - nokaut, 1. runda

Rok Krušič def. Slobodan Srdić - TKO (GnP), 1. runda

Karlo Smodila def. Goran Panić nokaut, 1. runda

Patrik Čelić def. Žiga Mikulan - TKO (ozljeda), 1. runda

Ilija Brkan def. Mateo Šitum - TKO, 2. runda

David Forster def. Luka Šafran - jednoglasna sudačka odluka

Linker
24. travanj 2024 09:05