Regija

FNC 17 je pred vratima, donosimo sve informacije: Evo gdje možete gledati priredbu i tko nastupa u Beogradu

Darko Stošć i Miran Fabjan na ceremonijalnom vaganju

 SCREENSHOT (YOUTUBE)
Na dnu članka dostupan je okvir s najbitnijim informacijima uoči priredbe

Prvi dan mjeseca lipnja - i odmah udarno! Bori se Filip Hrgović, tu je finale Lige prvaka, a i najveća FNC-ova priredba do ovog trenutka. Riječ je o FNC 17 priredbi koja će se održati u Beogradu, a u ovom tekstu možete saznati sve najbitnije informacije - tko se bori, u koliko sati kreće cijeli ‘event‘ i ono najbitnije - gdje gledati!

Drugi puta u povijesti organizacije održava se događaj na teritoriju Srbije. Prvi put FNC je u Srbiju došao u studenom prošle godine, a riječ je FNC 13 priredbi, koja se također održala u Beogradu. Ovog puta neće biti ista lokacija, tada je domaćin priredba bila Dvorana Aleksandra Nikolića, poznatija kao Pionir, a sada će u pitanju biti Beogradska Arena, nekima poznatija pod nazivom Štark Arena.

Najiščekivaniji meč u povijesti regije?

Cijeli događaj predvodit će teškaški okršaj između Darka Stošića i Mirana Fabjana. Riječ je o jednoj od najvećih borbi u povijesti regije, rijetko koji meč je privukao ovoliku pažnju, što medija, što javnosti i to ne samo one sportske. Stošić će imati priliku ponovno raditi meč pred domaćom publikom te se "pokušati iskupiti" za prošli nastup kada je poražen. Bilo je to u veljači prošle godine kada je nastupio na BRAVE-u, a porazio ga je sadašnji borac Shamil Gaziev te je izvjesno da će Stošić biti veoma motiviran da ovog puta pobijedi na domaćem terenu.

Ipak, ne čeka ga lak zadatak. S druge strane kaveza čekat će ga trenutno najveća zvijezda regije, Fabjan koji je u naletu, kako sam kaže - nema što izgubiti i ide ‘zalediti‘ protivnika unutar jedne minute. Praktički iz ničega postao je zvijezda, nokautirao Spahovića i Žgelu te nakon toga odradio sučeljavanje sa Stošićem, a sada će se opet naći s njim u kavezu, samo ovog puta isključivo s njim i sucem Aleksandrom Zorićem. U četvrtak je na putu do Beogradu imao prometnu nesreću, ali nadamo se da to neće utjecati na njegovu izvedbu.

Na sučeljavanjima je bilo vatreno, a sigurni smo da će se sve preliti i u kavez...

Borba za pojas i povratak Džakića

Sunaslovna borba večeri donosi sraz za pojas, a na kocki će biti titula velter kategorije. Prvak Nikola Joksović branit će tron protiv Stefana Negucića - srpski okršaj je u pitanju. Joksović je posljednji meč odradio upravo na već spomenutoj FNC 13 priredbi kada je prvi put obranio pojas pobjedom nad Savom Lazićem. Ovog puta čeka ga nešto teži posao u vidu Negucića, borca koji se vraća u kavez nakon gotovo dvije godine i poraza na SBC-u od Michela Prazeresa. Ovo je također jedan od mečeva koji je ukrao pažnju publike prije nego što je i krenuo, što dovoljno govori o očekivanjima.

Regionalni meč koji se ponajviše čeka jest onaj između Francisca Barrija i Dušana Džakića. Upravo nakon što je "Croata" pobijedio Vasu Bakočevića u Beogradu, Džakić je ušao u kavez i zatražio meč ako ne bude došlo do trilogije s Vasom ili meča s Lazićem. Kao što vidite, upravo će se to i odviti te ćemo svjedočiti povratku Džakića u sport nakon pet godina i pobjede nad Maxom Grafom. Barrio je veliki favorit, ali sve najviše zanima u kakvom će se stanju vratiti "Cyborg 2" te može li parirati "Croati".

Može li ovakav ‘event‘ bez Vase?

Kakva bi to bila priredba u Srbiji bez Vase Bakočevića? "Psihopata" će nastupiti u "bare knuckleu", a protivnik mu je Brazilac Alexandre Ribeiro. Kako nam je sam rekao, motiviran je što će prvi put nastupiti u Beogradu u boksu bez rukavica te lovi petu pobjedu u isto toliko nastupa.

Najveća mlada zvijezda Marko Bojković također je na ovoj priredbi. Ponovno će imati priliku nastupiti pred domaćom publikom nakon što se borio u Pioniru i pobijedio Lucasa Ananiasa, a sada mu je protivnik njegov timski kolega, također Brazilac Julio Pereira. Kako nam je otkrio, planira odraditi četiri meča ove godine i opet učiniti da mu protivnik izgleda kao "kanta", a hoće li uspjeti, saznat ćemo kad dođe red na njegov meč.

Ostatak priredbe također je sjajan

Srbija ima još nekoliko domaćih predstavnika, tu je Jovan Marjanović koji se isto tako vraća nakon pobjede na prošlom "eventu" u Beogradu i to nad Ivicom Truščekom. Ovog puta, protivnik će mu biti Brad Wheeler, Britanac koji je većinu karijere proveo u Cage Warriors organizaciji, a ima i nastup u PFL-u. Ženski meč također će biti prisutan, a riječ je, naravno, o Marini Spasić koja će se također vratiti u kavez nakon pobjede u Beogradu nad Samin Kamal Beik. Sada će joj protivnica biti imenjakinja iz Moldavije, Marina Nica. Marina će pobijediti, samo treba vidjeti koja...

U preliminarnom dijelu večeri gledat ćemo dvije borbe. Priredbu otvara sraz između velikog srpskog talenta, Vojislava Simičića koji ide na Slovaka Jana Vaclaveka, a nakon njih gledat ćemo još jedan srpski obračun, ovog puta između Aleksandra "Mlate" Vukosavljevića i Andrije Stojiljkovića.

Treba napomenuti da se na ovoj priredbi trebala održati i borba za pojas srednje kategorije između prvaka Đanija Barbira i Nemanje Nikolića, ali izazivač "Koba" morao se povući iz meča zbog ozljede.

Priredba je na rasporedu od 19 sati. Što se tiče prijenosa, situacija je ovakva: Ako ste iz Hrvatske, možete pratiti na voyo.hr, u Sloveniji je prijenos na voyo.si, a u Srbiji i ostalim zemljama priredbu gledajte na FNC.tv platformi.

FNC 17 - najvažnije informacije

KADA: 1. lipnja, 19:00

GDJE: Beogradska Arena, Bulevar Arsenija Čarnojevica 58

POPIS BORBI: OVDJE

KOEFICIJENTI: OVDJE

PRIJENOS: HRVATSKA, SLOVENIJA, OSTATAK SVIJETA

Linker
01. lipanj 2024 19:18