Regija

FNC 18 dobio novu borbu: Tomislava Spahovića čeka novi protivnik, radi se o iskusnom Poljaku

Roberto Soldić (lijevo) i Tomislav Spahović (desno)

 Instagram (tomislav Spahović)
Borba će se održati u poluteškoj kategoriji (-93 kg) iako je borac iz Sarajeva najavljivao da će nastupati u srednjoj kategoriji (-84 kg)

FNC-ova karavana kao sljedeću destinaciju ima Banja Luku u kojoj će se održati FNC 18 priredba. Kako smo već izvijestili dvorana Borik će ugostiti Marka Bojkovića i Arlena Ribeira, a jutros smo dobili potvrdu iz FNC-ovog menadžmenta da će Tomislav "The Beast" Spahović (9-7) ukrstiti rukavice s Patrykom "Turkey" Rogozom (10-7, 1 NC).

Radi se o borcu koji dolaze iz Poljske, a njegov matični klub je Grappling Krakow iz istoimenog poljskog grada. Podrobniji čitatelji će odmah naslutiti da se radi o borcu koji je jako tehnički potkovan u parteru što dokazuje i sama činjenica da je od svojih 10 pobjeda čak sedam ostvario putem "submission" tehnika. Zadnju borbu je imao u petom mjesecu 2022. godine, a od nastupa u većim organizacijama možemo istaknuti onaj u FEN-u protiv Jaceka Krefta.

Spahović je, podsjećamo, nakon godina izbivanja s regionalne borilačke scene imao svoj povratak krajem 2023. godine na FNC 14 priredbi u Sarajevu. Tada ga je u zaista spektakularnom meču pobijedio Miran Fabjan, a nakon toga u svibnju ove godine Spahović se vratio na pobjedonosne staze protiv Macieja Gradeckog na FNC 16 priredbi u Medulinu. "The Beast" je odlučan u tome da povrati status kakav je nekada imao u regiji, a sljedeća stepenica k tome je za nešto više od dva tjedna (13. srpnja) u banjalučkoj dvorani Borik.

Linker
28. lipanj 2024 13:39