Regija

FNC 19 bogatiji za teškašku poslasticu: Martin Batur se vraća u oktogon, čeka ga neugodni Gruzijac

Martin Batur (lijevo) i Ivan Dijaković (desno)

 MARTIN BATUR IG
Najbolja MMA promocija u ovom dijelu Europe najavila je sjajan teškaški obračun koji će svoj epilog doživjeti u pulskoj Areni

Početkom sljedećeg mjeseca, točnije 7. rujna, očekuje nas FNC-ov spektakl u Areni Pula koji je današnjom FNC-ovom objavom postao i službeno bogatiji za sjajan meč u teškoj kategoriji. Naime, hrvatski MMA borac koji svoje vještine brusi u njemačkom UFD Gymu Martin Batur (8-3, 1 NC) ukrstit će rukavice s izrazito neugodnim gruzijskim teškaškem Shotom Betlemidzeom (24-2-1).

Gruzijac se trenutno nalazi u spektakularnom nizu od čak 12 uzastopnih pobjeda, a zadnji puta je doživio poraz krajem 2018. godine. Zadnji nastup odradio je sredinom lipnja ove godine kada je "americanom" pobijedio Mahmouda Tantawyja (23-2-1). Nakon ovih informacija, jasno vam je da 36-godišnji borac iz Gruzije dolazi u Pulu pod strogim imperativom pobjede.

S druge strane, Batur je manje iskusan borac od Betlemidzea, zadnji nastup je odradio sredinom 2022. godine kada je pod okriljem ONE Championshipa upisao "NC" protiv Paula Elliotta. Zadnju je pobjedu ostvario protiv Maicona Douglasa u njemačkoj promociji EMC također 2022. godine, a zanimljivo je da je zadnji poraz upisao protiv Aleksandra Rakića na premijernoj priredbi Austrian FC organizacije 2015. godine.

Također, zanimljivo je primijetiti kako je ne tako davni sastanak Dražena Forgača i Ivana Dijakovića "urodio plodovima", a može li njihova suradnja dovesti do onog o čemu maštaju gotovo svi regionalni fanovi zaključite sami.

Linker
14. rujan 2024 10:06