Regija

FNC napokon ima prvaka u velter kategoriji: Nikola Joksović dominantnom izvedbom došao je do pojasa

Nikola Joksović

 Screenshot (voyo.hr)
28-godišnji borac iz dvorane Car Dušan Silni odradio je još jedan jako dobar nastup

Nakon pobjede Itayja Tratnera nad Danielom Bažantom i slavlja Aleksandra Jankovića u meču protiv Bojana ‘‘Želve‘‘ Kosednara, uslijedio je prvi od tri večerašnja meča za FNC-ovu titulu prvaka.

Marko Kisič (9-3-0 uoči meča) i Nikola Joksović (11-1-0 uoči meča) kročili su u kavez kako bi se obračunali za FNC-ovu titulu u velter kategoriji, a pobjednik je ujedno postao i prvim FNC-ovim prvakom u velter kategoriji. Joksović je u meč ušao kao blagi favorit, ali Marko Kisič definitivno nije borac za podcijeniti.

Već na samom početku borbe Kisič je prezentirao odličnu nožnu tehniku i atraktivnim ‘‘kickovima‘‘ pogađao je Joksovića. Konstantno je Kisić mijenjao gard, zbunjivao je Joksovića, ali nakon samo 60-ak sekundi Joksović je dočekao svoju priliku i lijevim krošeom blago je uzdrmao Kisiča. Kisič je krenuo po rušenje, dvaput je u kratkom razmaku rušio Joksović, ali Joksović je brzo prezentirao svoju grappling kvalitetu. Borci iz novosadske dvorane Car Dušan Silni poznati su kao sjajni parteraši i Joksović je nakon dvije minute sjajnim bacanjem odveo borbu u parter. Za razliku od Kisiča, Joksović je uspio uspostaviti i kontrolu u parteru, a Kisiča je kontrolirao iz gornje pozicije u zatvorenom gardu. Kisić je pokušavao ubaciti noge kako bi odmaknuo Joksovića što dalje, a nekoliko puta pokušao je i ‘‘upkickovima‘‘. Joksović mu je uzvratio s nekoliko udaraca iz gornje pozicije, a zatim je uslijedio Kisičev pokušaj ‘‘heel hooka‘‘. Smiren je ostao Joksović, bez većih problema se izvukao i ponovno je uspostavio kontrolu iz gornje pozicije. Kisič se našao u takozvanoj poziciji ‘‘kornjače‘‘, a Joksović je nemilosrdno nanosio štetu. Kisičevo oko bilo je djelomično zatvoreno nakon serije udaraca od strane Joksovića i bila je ovo odlična runda u režiji favoriziranog Joksovića.

Joksović je eksplozivno ušao u drugu rundu i serijom udaraca napravio je ogromne probleme Kisiču. Bilo je vidljivo da se Kisič muči, a Joksović je namirisao krv. Austrijski borac srpskih korijena nakon jednog udarca u tijelo završio je na tlu, Joksović je zadao još nekoliko udaraca iz gornje pozicije i došlo je do prekida borbe nakon 30-ak sekundi druge runde. Kisič se žalio na prerani prekid, ali kad se glava ohladi i kad se pregledaju snimke, vjerojatno će i sam Kisič shvatiti da se radilo o dobrom i opravdanom prekidu.

Nikola Joksović upisao je 12. pobjedu u svom 13. profesionalnom nastupu i njegova karijere razvija se na pravi način. Svaka čast Joksoviću, kao i njegovom treneru Nemanji Miloševiću te ostatku tima. Joksović je fantastično odradio meč za titulu i pokazao se osjetno boljim borcem od Marka Kisiča. Naravno, Kisič će i dalje igrati važnu ulogu unutar FNC-ovog kaveza i nije isključeno da ga u budućnosti gledamo u novom meču za titulu.

Linker
14. travanj 2024 08:49