Regija

FNC objavio prvi regionalni okršaj na ‘cardu‘ u Areni Zagreb, Stanislav Krofak borit će se protiv perspektivnog Osječanina

Marin Mikulić

 Instagram, Marin Mikulić
Mnogi ljubitelji borilačkog sporta će biti vrlo zadovoljni ovim uparivanjem

Kada su vidjeli dosadašnje najavljene borbe na FNC 11 koji će se održati 28. svibnja (peti mjesec) u Areni Zagreb, mnogi su fanovi ukazivali na to da na ovom cardu nedostaje regionalnih obračuna. Ipak, sada će doći na svoje, jer su iz organizacije objavili da nas za dva tjedna čeka hrvatski okršaj u srednjoj kategoriji!

Stanislav "Pantera" Krofak (9-7), snage će odmjeriti s mladim i perspektivnim borcem iz Osijeka, Marinom Mikulićem (3-0). Stanislav je poznat kao vrlo aktivan borac koji se borio po cijeloj regiji. Do sada je u FNC kavez ulazio nekoliko puta, a posljednji put smo ga gledali u Sisku na FNC 9 priredbi u prosincu (12. mjesec) prošle godine gdje je u tijesnoj i napetoj borbi protiv Aleksandra Mihailovića poražen podijeljenom sudačkom odlukom. Samim time, ne treba sumnjati da će Stanislav u ovu borbu ući posebno motiviran ne bi li što prije isprao gorak okus poraza iz prošlog nastupa te poravnao svoj skor u FNC kavezu.

Ipak, čekat će ga jako težak zadatak jer će se nasuprot njega naći Mikulić, borac koji je u samom vrhu srednje kategorije FNC-a. Riječ o kompletnom MMA borcu koji je u dosadašnje tri pobjede, upisao po jednu pobjedu u svakom segmentu što znači da je upisao po jednu pobjedu nokautom, gušenjem i sudačkom odlukom, a posljednji je meč također odradio u Sisku gdje je ugušio Portugalca Luisa Silvu u drugoj rundi te vjerojatno ima u planu napad na pojas ako pobijedi Krofaka, što znači da će pozorno pratiti meč Đanija Barbira koji će braniti pojas na ovoj priredbi.

Apsolutno ne sumnjamo da će nam ova dva borca pružiti sjajan meč u kojem ćemo uživati te se nadamo da će im kamp proći bez ozljeda i da će na pomolu biti jedan žustar hrvatski okršaj unutar kaveza.

Linker
06. ožujak 2024 04:10