Regija

FNC objavio većinu sudionika druge sezone Armagedona, pridružuju se teškaši i poluteškaši

 Boris Kovacev/CROPIX
Druga sezona turnira koji je osvojio regiju započinje 26. lipnja

Nakon što su završene prijave za drugu sezonu FNC Armagedona, na ljudima zaduženim za odabrati sudionike nije bio lak posao. Trebalo je uzeti u obzir kvalitetu i rezultate prijavljenih, ali i to da budu zastupljena internacionalna crta turnira. Na kraju se na njemu za sada nalaze borci iz sedam država. Naravno, najviše onih iz Hrvatske, nakon čega slijede Srbija i Slovenija. Tu je Crna Gora, a po jednog borca šalju Italija, Njemačka i Austrija. Zanimljivo je kako za sada nema boraca iz Bosne i Hercegovine, no tu vjerojatno odgovor možemo tražiti i u epidemiološkoj slici.

Kažemo za sada, budući da se još uvijek čeka popis boraca teške kategorije. Ona je uz polutešku od ove sezone uvedena i trebala bi ponuditi dodatnu atrakciju. No, za te kategorije je u našoj regiji najteže i pronaći borce pa je to bio jedan poseban izazov za organizatore. S uzbuđenjem čekamo popis momaka "kraljevske kategorije" koji će pokušati postati nove zvijezde.

Ove sezone popis je kombinacija boraca koji su se iskazali kroz FNC-ovu amatersku ligu, ali i nekih sudionika prve sezone, poput Matea Bolfana koji je morao odustati zbog ozljede ili Đorđa Bukvića te Abrahama Area, koji će pokušati bolji rezultat napraviti u nižoj kategoriji. Tu su i neka već poznata imena s internacionalnim iskustvom, poput Marija Žgele, Luke Sumića ili Pleurata Smajlija.

Ono što je sigurno je da ovaj format nudi puno uzbuđenja, ali i savršenu priliku borcima da izgrade svoje ime na regionalnoj sceni.

Popis boraca nalazi se ispod teksta, a prva priredba ove sezone na rasporedu je 26. lipnja.

Perolaka kategorija: Domagoj Gunčević, Mark Šarić, Erik Plitos, Mateo Bolfan (Svi Hrvatska), Nemanja Todorović, Denis Jurakić (oba Srbija), Nejc Preložnik, Edin Ramdedović (oba Slovenija)

Laka kategorija: Karlo Smodila, Abraham Are, Alberto Antić, Andreo Kolić (svi Hrvatska), Giovanni Rivetti (Italija), Rusi Minev, Predrag Jovanović, Boris Marković (svi Srbija)

Velter kategorija: Pleurat Smajli, Ante Alilović, Luka Vargović, Luka Sumić, Enis Mučaj (svi Hrvatska), Radovan Vuković, Aleksandar Mihailović (oba Crna Gora), Đorđe Bukvić (Srbija)

Srednja kategorija: Marin Mikulić, Marko Burec, Mateo Šitum, Ilija Brkan, Tomislav Ceronja (svi Hrvatska), Aleksandar Vukosavljević, Matija Bosančić (oba Srbija), Jovan Todorović (Crna Gora)

Poluteška kategorija: Mario Žgela, Tomislav Bagarić (oba Hrvatska), Igor Kuzmanović, Aleksandar Drabinca (oba Srbija), Aleksandar Dimitrijević (Njemačka), Jovan Leka (Srbija), Tomislav Stampar (Austrija), Žarko Janković (Crna Gora)

Teška kategorija: Bit će objavljena naknadno

Linker
14. travanj 2024 16:09