Regija

FNC potvrdio još jedan odličan ‘superfight‘: Saša Milinković borit će se protiv bivšeg UFC borca!

Saša Milinković

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
Osječanina pred domaćom publikom čeka jedan od najvećih mečeva u karijeri

Program ovosezonskog finala FNC Armagedon turnira postaje sve bogatiji. Organizatori su najavili nekoliko odličnih ''superfightova'', a upravo to nam isporučuju. Nakon objave kako će Ivan Erslan predvoditi priredbu borbom protiv Henrique da Silve, nekadašnjeg UFC-ova potencijala, iz FNC-a danas dolazi vijest o još jednom ''superfightu''.

Hrvatski teškaš Saša Milinković (7-3-0) borit će se protiv Olija Thompsona (21-13-0). Organizatori su morali pružiti ponešto i za domaću osječku publiku, a Milinković će sigurno privući veliku pažnju fanova iz Osijeka i okolice. Radi se o borbi dvojice teškaša i teško je reći kako FNC i ovdje nije odradio sjajan posao.

Inače, Oli Thompson izuzetno je iskusan borac. 41-godišnji Britanac nastupao je u UFC-u (0-2) te brojnim drugim velikim promocijama poput Bellatora, KSW-a itd. Aktualni je prvak FEN-ove teške kategorije, a do pojasa je došao savladavši Szymona Bajora nokautom nakon samo 23 sekunde. Thompsona se hrvatski navijači sjećaju i po nastupu na KSW 51 priredbi u Zagrebu. Tada se Thompson nije dobro proveo. Naš Ante Delija bio je dominantan te je završio Thompsona tehničkim nokautom u drugoj rundi. Trenutno posljednji nastup Olija Thompsona bio je studenom protekle godine, a tada ga je legendarni Sergei Kharitonov nokautirao u prvoj rundi.

Saša Milinković s druge strane nije nastupao više od godinu dana. Saleta smo imali prilike gledati u rujnu 2020. godine, kada je jednoglasnom odlukom izgubio od Kasima Arasa. Unatoč porazu, Milinković je pružio dobar nastup te je pokazao određeni napredak, naročito po pitanju kondicije. Trebao se Saša dvaput boriti na Megdanovim priredbama nakon toga, no oba meča morao je otkazati. Jednom ga je spriječila ozljeda, a drugi puta koronavirus.

35-godišnji Osječanin 2013. godine privukao je pažnju domaće MMA scene. Milinković je tada osvojio MMA ligu i glasio je kao jedan od najvećih domaćih potencijala u teškoj kategoriji. Brojni zdravstveni problemi dugo su ga držali van borilišta, a u posljednje tri godine puno je aktivniji. Borba protiv Olija Thompsona svakako mu je jedna od najvećih u karijeri. Nadamo se pozitivnom ishodu i povratku pobjedama na FNC-ovoj priredbi koja će se održati 04. prosinca u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Linker
26. travanj 2024 08:25