Regija

FNC pripremio teškašku poslasticu za Pulu: Neferanović će se boriti s proslavljenim hrvatskim kickboksačem

Vlado Neferanović vs. Vladimir Filipović (donji)

 Robert Fajt/CROPIX
Najavljeni su i novi nastupi Denisa Jurakića i Ivana Sičaje

Program FNC 7 eventa koji će se 3. rujna (deveti mjesec) održati u Puli sve je popunjeniji i sve bolji. Najbolja hrvatska MMA organizacija i ponajbolja organizacija u regiji danas je najavila pravu poslasticu u teškoj kategoriji.

Borac iz Privlake koji predstavlja vinkovački Valens Gym, Vlado Neferanović, borit će se protiv proslavljenog hrvatskog kickboksača Mladena Kujundžića. Kujundžić iza kojeg nije naročito impresivan MMA omjer (4-5-1), ali zato je imao vrlo uspješnu kickboksačku karijeru.

‘‘Dynamite‘‘ je pobjeđivao borce kao što su Frank Munoz i Andrei Stoica, a tijekom 2016. i 2017. godine, Combat Press ga je rangirao kao devetog teškaša svijeta i desetog poluteškaša svijeta. 27 pobjeda i 11 poraza njegov je omjer u profesionalnom kickboksu i neovisno o nešto slabijem MMA omjeru, Kujundžić je strašan udarač koji može nokautirati bilo koga.

Vlado Neferanović s druge strane iskusni je MMA borac sa sedam pobjeda i sedam poraza u svojoj dosadašnjoj karijeri. Njegov ‘‘score‘‘ ne odaje pravu sliku njegove kvalitete, jer Neferanović je borac koji ne bira protivnike i spreman je boriti se s bilo kime, bilo kada i bilo gdje. Posljednji nastup odradio je na FNC 6 eventu koji se održao u šestom mjesecu u Karlovcu, a jednoglasnom odlukom pobijedio je favoriziranog Vladimira Filipovića (10-3-0 prije meča).

Bio je to meč u poluteškoj kategoriji, ali FNC je odlučio upariti Kujundžića i Neferanovića u teškoj kategoriji i ovaj meč mogao bi ponuditi pregršt uzbuđenja.

Izuzev Neferanovića i Kujundžića, FNC je još jučer najavio i nastup Denisa Jurakića. Osvajač druge sezone Armagedona borit će se protiv slovenskog borca Nejca Preložnika (3-3-0). Jurakića (2-1-0) smo posljednji put gledali u trećem mjesecu na FNC 5 eventu, a tada je spektakularno nokautirao Simonea D‘Annu u prvoj rundi borbe. Preložnik je 2021. godine nastupio na Armagedonu, ali u četvrtfinalu ga je izbacio Mateo Bolfan.

Ivan Sičaja (1-0-0) također će nastupiti u Puli, ali još nije poznato ime njegovog protivnika.

Linker
14. travanj 2024 01:34