Regija

FNC u Puli bogatiji je za još jedan sjajan meč: Ivica Trušček dobio je željeni meč

Ivica Trušček

 Ronald Gorsic/CROPIX
Dugo je ‘‘Balkanski BMF‘‘ prozivao borca s kojim će se obračunati na FNC 7 eventu

Kakav bi to FNC bio bez borbe Ivice Truščeka. Iskusni ‘‘Terror‘‘ prava je legenda regionalnog MMA-a, a unutar FNC-ova kaveza ima tri pobjede u jednako toliko nastupa.

Redom je Trušček pobjeđivao Vasu Bakočevića (za pojas ‘Balkanskog BMF-a‘), Kuittyja Begaja i Aleksandra Jankovića. Zanimljivo je kako je svu trojicu završio u drugoj rundi i jedan je od najuvjerljivijih i najatraktivnijih FNC-ovih boraca.

Ivica nažalost nije nastupio na FNC-u u Karlovcu proteklog mjeseca, ali je nastupio pod okriljem Oktagona. Nije taj nastup dobro prošao za Truščeka kojeg je porazio Christian Jungwirth tehničkim nokautom u drugoj rundi, ali Trušček će u devetom mjesecu tražiti povratak pobjedama pod okriljem FNC-a.

Naime, ‘‘Terror‘‘ je u Podcast Inkubatoru otkrio kako će nastupiti na FNC 7 eventu u Puli, a čeka ga protivnik kojeg dugo proziva. Savo Lazić ime je koje je Trušček tražio još u 12. mjesecu prošle godine, nakon što je pobijedio Begaja u Osijeku.

"Savo Laziću, poštujem te kao čovjeka i cijenim te kao borca. Ali, pozivam te da dođeš u Zagreb na FNC 5, kako ti kažeš, u ‘februaru‘. Želim te prebit kao da si mi dužan pare.", izjavio je ‘‘Balkanski BMF‘‘ u 12. mjesecu, u Osijeku.

FNC 5 na kraju se održao u Zaboku, a Trušček se borio protiv Aleksandra Jankovića. Lazić nije bio u mogućnosti nastupiti na toj priredbi, ali sada je spreman i čeka nas novi obračun Truščeka s predstavnikom Fight Company dvorane.

Lazić inače nije nastupio od trećeg mjeseca protekle godine. Crnogorski borac sa srpskom adresom borio se na KSW 59 eventu, ali Sebastian Rajewski porazio ga je jednoglasnom odlukom. Bio je to drugi uzastopni poraz za Lazića, a oba je upisao pod okriljem KSW-a. Pobjedu čeka od trećeg mjeseca 2019. godine kada je savladao Ilkina Gasimova na Megdanovoj priredbi.

Trušček će biti jedan od najvećih protivnika s kojima se Lazić susreo u dosadašnjoj karijeri, a nema sumnje kako će dvojica iskusnih regionalnih boraca pružiti uzbudljiv nastup.

Linker
16. travanj 2024 17:00