Regija

FNC1: Popis i raspored borbi debitantske priredbe nove hrvatske MMA promocije

Ćosić vs. Krokar
 FNC
U subotu 5. listopada održat će se prva priredba Fight Nation Championshipa, nove hrvatske borilačke promocije. Program će sadržavati osam profesionalnih i dvije poluprofesionalne borbe, a ovim putem vam ekskluzivno donosimo kompletan popis i raspored borbi.

Sve je spremno za inauguracijsku priredbu hrvatske borilačke promocije Fight Nation Championship, koja će se održati ove subote, 5. listopada, u dvorani American Top Teama u Zagrebu. Na adresi Slavonska ulica 3 održat će se ukupno osam profesionalnih i dvije poluprofesionalne MMA borbe. Borbe će se održavati u kavezu, a već sad je poznato kako će se na tribinama i oko kaveza skupiti oko 500 ljubitelja slobodne borbe.

Ovu prvu priredbu predvodit će borba teške kategorije između Donalda Ćosića i Ante Krokara. Donald "Donkey Kong" Ćosić vrhunski je grappler koji će ovim putem krenuti u vode profesionalnog MMA-a, gdje iz njegovog American Top Teama od njega jako puno očekuju. Njega čeka borba protiv Ante Krokara iz Splita, borca koji je prošle godine upisao profesionalni debi te je do sada ostvario po jednu pobjedu i poraz.

U sunaslovnoj borbi publika će pratiti prvi nastup Luke Čurkovića (6-1) nakon više od dvije godine. Ovaj iznimno talentirani velteraš neće imati lak posao, budući da ga zaustaviti dolazi Maxim Soroka (13-15) iz Ukrajine. Ovom borcu ove će biti već 16. nastup od početka 2018. do danas, a ne tako davno bio je u nizu od pet pobjeda. Trenutno se nalazi u negativnom kojeg se nada prekinuti protiv velikog hrvatskog talenta. Dugo iščekivani profesionalni debi Adriane Vuković također će se dogoditi na ovoj priredbi. Najtalentiraniju borkinju u regiji čeka ogled s još jednom debitanticom, Sarom Ivetić iz BiH.

MMA debi upisuje i ovogodišnji viceprvak Hrvatske u boksu, Đani Barbir koji će se boriti protiv Ante Radoša, a s velikim zanimanjem pratit će se i nastup Jakoba Kosića protiv Marka Rončevića iz Srbije. Rok Krušič (3-1) na ovoj će priredbi predstavljati Sloveniju u borbi protiv Teodora Dimkića, Karlo Smodila iz ATT-a bori se protiv Strahinje Milanovića, a tu je i borba Patrika Čelića protiv Žige Mikulana. Čelić je sjajni kickboksač, član Mangetsua koji je nedavno uspješno odradio svoju prvu MMA borbu. On na ovu borbu dolazi iz Kolumbije, gdje je bio dio kampa Ivane Habazin za borbu protiv Claresse Shields.

Na programu su i dvije poluprofesionalne borbe. Mateo Šitum bori se protiv Ilije Brkana, a Luka Šafran, inače pulen Ivice Truščeka, borit će se protiv Davida Forstera.

Ulaznice po cijeni 100kn mogu se kupiti u ATT dvorani (Slavonska 3) svaki dan od 16.30 do 20.30 sati. Nije ih još puno preostalo pa najbolje da požurite ukoliko želite popratiti ovu sjajnu priredbu prepuno nadolazećih MMA nada iz Hrvatske i regije.

Fight Nation Championship 1 - Popis borbi

+93kg

Donald Ćosić

vs.

Ante Krokar

-77kg

Luka Čurković

vs.

Maxim Soroka

-56kg

Adriana Vuković

vs.

Sara Ivetić

-84kg

Đani Barbir

vs.

Ante Radoš

-77kg

Jakob Kosić

vs.

Marko Rončević

-66kg

Rok Krušić

vs.

Teodor Dimkić

-70kg

Karlo Smodila

vs.

Strahinja Milanović

-70kg

Patrik Čelić

vs.

Žiga Mikulan

-84kg

Mateo Šitum

vs.

Ilija Brkan

-77kg

Luka Šafran

vs.

David Forster

Linker
25. travanj 2024 01:48