Regija

Forgač i Pejić najavili početak Fight of Nations reality showa: ‘Producenti su mislili da ćemo se poklati‘

Dražen Forgač, Marko Ančić, Fran Luka Đurić i Filip Pejić

 RANKO SUVAR Cropix
Na medijskoj konferenciji u Zagrebu održano je službeno predstavljanje FON-a, pri čemu smo saznali sve detalje ovog vrhunskog reality projekta

Jedna kuća, dvije momčadi predvođene regionalnim MMA ikonama, osam mladih i talentiranih boraca iz Hrvatske i Srbije, usponi, padovi, emocije, tenzije, suze, krv i znoj, uz "grande finale" na FNC 19 priredbi u gladijatorskom ambijentu pulske Arene! Tako glasi najjezgrovitiji presjek onoga što nas očekuje u reality showu "Fight of Nations: Put do pobjede" koji od subote (27. srpnja) kreće s prikazivanjem na streaming platformi Voyo. Borilački spektakl dosad neviđen na našem medijskom tržištu, a nastao po uzoru na čuveni američki The Ultimate Fighter, u utorak je i službeno predstavljen na press konferenciji u Zagrebu, a tom smo prilikom saznali apsolutno sve detalje vezane uz ovaj FNC-ov vrhunski projekt.

"Bilo je vrlo intenzivno"

Koncept showa predstavio je čelni čovjek FNC organizacije, Dražen Forgač, podijelivši pritom s medijima i javnošću dašak uzavrele atmosfere sa snimanja.

image

Filip Pejić, Drazen Forgač i Valentina Miletić

RANKO SUVAR Cropix

"Treneri su vrlo poznati borci - Filip ‘Nitro‘ Pejić i Vaso ‘Psiho‘ Bakočević - legende regionalnog MMA sporta. Ne mogu reći da nismo mogli odabrati bolje trenere jer boljih trenera vjerojatno ima, ali nismo mogli odabrati bolje osobe. Vrlo su zanimljivi i imaju međusobni sukob koji traje već godinama. Bilo je vrlo intenzivno i zanimljivo na snimanju; tenzija se provlači kroz svaku epizodu, borci zajedno žive, spremaju hranu, jedu, čak i pomažu jedni drugima, a opet znaju da moraju ući jedni s drugima u kavez i po tome se ovakav koncept MMA reality showa razlikuje od svega ostalog. Nema ničeg intenzivnijeg od toga kad moraš s drugim borcem ući u kavez, pri čemu te on želi pobijediti, a da bi došao do toga mora te nokautirati ili prisiliti na predaju, što, dakako, nitko ne želi. Ovo je veliko iskustvo za te mladiće i rijetko koji borci, čak i ovi iskusni, su doživjeli da moraju dvadesetak dana živjeti s nekim, ne znajući kad će se i protiv koga boriti", rekao je Forgač na medijskoj konferenciji pa se ponovno dotaknuo trenerskog tandema:

"Nakon jednog meča je Filip izgovorio legendarnu rečenicu: ‘Forgy, dovedi mi Vasu...‘, to je u rangu: ‘I‘ll be back‘ Arnolda Schwarzeneggera. Nema tko za to ne zna, gdje god se na Balkanu pojavim, primjerice na nogometnim utakmicama, ljudi mi se s druge tribine deru: ‘Forgy, dovedi mi Vasu‘. Mislim da je to postalo dio balkanske pop-kulture, tako da smo doveli Vasu i to ne samo na meč nego u cjelokupni reality show i smatram da je to dobitna kombinacija . Imaju priču od ranije, vodili su te mlade borce kao treneri, a na kraju će sve riješiti na samom finalu u pulskoj Areni, gdje ne može biti bolja pozornica, a možebitno i odrediti pobjednika cijele sezone".

"Dobili smo puni paket"

O svojim iskustvima u novoj, trenerskoj, ulozi, govorio je i sam "Nitro" Pejić.

"Mislim da sam se dobro snašao kao trener, jedino što sam sve to previše primao k srcu pa sam se malo morao i smiriti. Što se tiče uloge psihologa, kad su dečki bili dobri, bilo je lakše razgovarati s njima i pripremati za borbu, ali bilo je i situacija kad su bili loše volje, okupirani svojim problemima, pa je bilo nešto teže, ali sve u svemu mislim da sam se dobro snašao", rekao je jedan od najistaknutijih članova zagrebačkog ATT-a pa se osvrnuo na borce oba tima:

"Neki se znaju iz ranijih okršaja iz kaveza, neki iz vanjskog svijeta, a na kraju priče, kao što je i Dražen rekao, morali su sjediti i jesti zajedno, družiti se ili ne družiti, a onda sutrdan saznati da se moraju boriti s nekima od tih dečki. Oni su sve to dobro prihvatili, bilo je tenzija, ali to ćemo ostaviti za sam reality kad krene s prikazivanjem jer je bilo vrlo zanimljivo".

image

Matej Lončarić, Filip Pejić, Drazen Forgač i Valentina Miletić

RANKO SUVAR Cropix

Forgač je otkrio po kojim su se kriterijima birali borci koje će regionalna publika imati prilike gledati u FON-u.

"FNC kao platforma radi na razvoju mladih boraca od amaterskih početaka, preko Armagedon lige do profesionalne razine, tako da imamo uvid u apsolutno sve regionalne amaterske borce i na temelju toga smo izabrali one za koje smo smatrali da su u tom trenutku najbolji i najkvalitetniji za reality show, a to su oni i prikazali u borbama i možemo biti zadovoljni. Osim toga su vrlo zanimljivi kao ličnosti i mislim da smo dobili puni paket", rekao je predsjednik najbolje MMA promocije u jugoistočnoj Europi, a Pejić je zatim odgovorio na pitanje voditeljice Valentine Miletić o tome je li se već na prvom treningu moglo primijetiti tko od mladih boraca ima potencijala za nešto više i tko je predodređen za uspjeh u MMA sportu:

"Kao što je rečeno, odabrani su trenutno najbolji mladi borci iz Hrvatske i Srbije. S dvojicom imam priliku trenirati, vidjeti ih kako žive i koliko su u tome, riječ je o Franu Luki Đuriću i Marku Ančiću, dok Erika Pletikosa i Petra Mujkanovića ranije nisam imao priliku previše vidjeti. Ne možemo reći: "Ovo su buduće MMA zvijezde", tu još treba puno toga proći, i uspona i padova, da bismo mogli reći tko je materijal za to, ali sve u svemu, svi ovi dečki idu prema tome te se nadam da će to tako i ostati i da ćemo ih gledati na najvećim svjetskim pozornicama".

Nema zle krvi na osobnoj razini

U završnom dijelu medijske konferencije, red je došao na novinarska pitanja, a prvi je Pejić odgovorio na to kako je izgledao njegov svakodnevni život sa starim rivalom Bakočevićem, kakav ishod njihovog meča očekuje i vidi li se i u budućnosti u ulozi trenera.

image

Marko Ančić, Filip Pejić i Fran Luka Đurić

RANKO SUVAR Cropix

"Mislim da su i producenti i svi mislili da ćemo se mi poklati, ali to je na kraju drugačije ispalo. Onako, uđu dvije osobe koje su malo drugačije od drugih, koje vole brbljati i izvaljuju sve i svašta, ali mogu reći da smo se povezali, nije bilo nikakve zle krvi među nama. Ta zla krv je prisutna u sportskom smislu, ali ne i na osobnoj razini. Na kraju priče mislim da će to biti najbolji meč. S nekim se ne voliš, a onda se malo povežeš i provedeš s njim više vremena nego što ga vidiš na Instagramu, svaki dan si s njim i mislim da će to biti puno bolje nego da se odmah ‘krvili‘. Puno prije ćemo se u meču umoriti ako budemo jedan na drugog nabrijani i nećemo moći ljudima pokazati ono što želimo; a to je ‘krljanje‘ do kraja pa da vidimo tko je bolji", rekao je "Nitro" pa se osvrnuo na Vasinu videoporuku u kojoj mu je, na sebi svojstven način, poručio da će ga nokautirati:

"Navikao sam već na njegove najave, znam kako hoda, kako diše i kako spava. Ne želim puno pričati, imam iskustva s najavama, samo želim doći unutra zdrav i spreman, a onda ću pokazati što smo moj tim i ja spremili te završiti tu priču".

O potencijalnoj ulozi trenera nakon aktivne borilačke karijere, Filip je rekao: "Vidjet ćemo, skoro čitav život sam borac, u tome sam, unutra sam i možete me i poslije očekivati kao trenera".

"Što je TUF za UFC, to je FON za FNC"

Forgač je, pak, odgovorio na pitanje o tome je li zadovoljan cjelokupnom realizacijom FON-a, je li finalna verzija u skladu s njegovim dugogodišnjim promišljanjima, planiranjima i očekivanjima, te možemo li u budućnosti očekivati i nove sezone ovog obećavajućeg reality showa.

"Još od 2015. i osnivanja ATT-a, pa i prije toga, imali smo ideju o pokretanju reality showa ove tematike. Narcis Mujkić je tih dana bio povezan s ATT-em u Americi i našim investitorom Bobom Bermanom, te su oni već tada imali ideju o pokretanju ovakvog showa. Napravili su cijeli plan i mi smo to prezentirali po televizijama u regiji, godinama smo okolo hodočastili s tim i pokušavali, ali je Matej Lončarić (glavni direktor digitalnog poslovanja CME Adrije), kao vizionar koji je prepoznao FNC od samog početka, odigrao ključnu ulogu da dobijemo podršku RTL-a i da taj projekt zaživi u ovom formatu", rekao je Forgy pa zaključio: "Ovo je prva sezona, a već znam i tko će vjerojatno biti novi treneri u novoj sezoni, tako da idemo dalje i čekaju nas mnoge sezone. Ono što je TUF za UFC, to je FON za FNC. Dok ide FNC, ići će i ovaj reality show".

Pravila FON-a

Za kraj, donosimo kratki rezime i ključna i pravila FON-a. Hrvatski (Ančić, Đurić, Mujkanović i Pletikos) i srpski (Stanić, Katanović, Đurđević i Mitić) tim tijekom sedam epizoda showa borit će se za nagradu od 10.000 eura, dok pojedinačnog pobjednika čeka i potpisivanje profesionalnog ugovora s FNC-om. FON-ov turnir kreće od četvrtfinala u kojem će sudjelovati svi borci, pri čemu će pobjeda nositi bod, a prekid dva boda. Usporedno s trajanjem četvrtfinala, trajat će i timski izazovi u kojima pobjeda nosi dodatan bod. Dva borca iz svakog tima, nadalje, ulaze u polufinale gdje će se pobjeda sudačkom odlukom honorirati s dva boda, a prekid s tri. Najbolji dvojac odmjerit će snage u finalu, s tim da će tamo timovi na račun pobjede zaraditi tri boda, odnosno četiri u slučaju prekida. Posljednji u oktogon ulaze treneri, Pejić i Bakočević, a njihov meč donosi pet bodova ako završi prekidom, a dođe li do sudačke odluke - pobjednik nosi četiri boda.

Borbe kandidata će se održavati u skladu s poluprofesionalnim pravilima, bez korištenja laktova i bez ulaska rezultata u profesionalni "score". Mladi hrvatski i srpski borci borit će se u dvije borbe po pet minuta, a ukoliko te dvije runde ne iznjedre pobjednika, ići će se i u treću, odlučujuću, dionicu. Kao što je uvodno spomenuto, finale FON-a bit će uprizoreno na nadolazećoj FNC 19 priredbi u pulskoj Areni (7. rujna), gdje će, dakle, na bojno polje izaći finalisti showa, a onda i njihovi treneri u završnom obračunu.

Linker
28. kolovoz 2024 14:55