Regija

Forgač o budućnosti Ivana Erslana: ‘Imamo ponudu UFC-a, ali prvo borba protiv Mezhieva‘

Ivan Erslan

 Ronald Gorsic/CROPIX
Trener hrvatskog poluteškaša otkrio je zašto će se Ivan Erslan ponovno boriti u KSW-u

Već ovog mjeseca imat ćemo priliku ponovno gledati Ivana Erslana. 26. veljače na KSW 67 priredbi najboljeg hrvatskog poluteškaša čeka borba protiv neporaženog Latvijca Hasana Mezhieva. Tako smo saznali kakvi su Ivanovi planovi, budući da je sve zaintrigirao izjavom za naš portal prije borbe protiv Luisa Henriquea da Silve, u kojoj je trijumfirao u prosincu prošle godine na FNC 4 priredbi u Osijeku.

Ivan je tada rekao kako mu je ugovor s KSW-om po pitanju vremenskog roka završio, ali da on prema njemu ima još jednu borbu koju može odraditi. Dodao je naravno kako to znači da može pregovarati s bilo kojom promocijom. Nakon što je ekspresno savladao Brazilca, mnogi njegovi fanovi vjerovali su kako su vrata UFC-a otvorena. Ipak, ući će Ivan još minimalno jednom u KSW-ovo borilište.

Zašto je donio takvu odluku najbolje smo mogli saznati od Ivanovog trenera i menadžera, Dražena Forgača, koji je ponudio svojim pratiteljima na Instagramu da mu postave pitanja, a on će na najzanimljivija odgovoriti. I jedno od prvih bilo je hoće li se Ivan, savlada li Mezhieva, boriti za KSW-ov pojas prvaka. Odgovor je svakako zadovoljio i one koje zanima kakva je situacija s odlaskom u UFC.

"Postoji mogućnost za to, ali idemo korak po korak. Imamo na stolu i ponudu UFC-a za srpanj, ali najprije Mezhiev", odgovorio je Forgač, da bi nakon toga odgovorio i na pitanje zašto je Ivan odabrao ponovno se boriti u KSW-u i time riskirati UFC ugovor:

"Ivan Erslan ima odlične uvjete u KSW-u. Trenutno je u formi života i mora se boriti što češće. U MMA-u je svaka borba rizik i svaka borba je najvažnija. Ionako moraš tući sve redom ako želiš doći do vrha."

Ivan se trenutno priprema na Floridi u dvorani originalnog American Top Teama, gdje svakodnevno radi s najboljim trenerima i elitnim svjetskim borcima. Već i to je dokaz da ga dobro poznaju i da one velike stvari za njega tek slijede. Nakon borbe protiv Mezhieva će puno toga biti jasnije. Ako prema očekivanjima Latvijcu nanese prvi poraz u karijeri, automatski će imati još bolju poziciju za pregovore.

Linker
15. travanj 2024 22:23