Regija

Forgač o potpisu Jotka za FNC: ‘Organizacija je u fazi širenja, dodajemo gas. Evo kada će debitirati‘

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Jotko je bivši UFC borac, upisao je čak 17 nastupa pod okriljem najjače svjetske MMA promocije

Najbolja MMA organizacija u ovom dijelu Europe, FNC, predstavila je najveće pojačanje u povijesti promocije. Naime, doveli su istinsko i veliko ime ovog sporta, 34-godišnjeg Poljaka Krzysztofa Jotka (24-6, 1 NC) u svoje redove. Jotko je bivši UFC borac, upisao je čak 17 nastupa pod okriljem najjače svjetske MMA promocije, a sada će nastupati pod okriljem FNC-a.

Tim povodom kontaktirali smo predsjednika FNC-a, Dražena Forgača koji nam je otkrio kako je došlo do ovoga:

"Jotko je već duže vrijeme upoznat s FNC organizacijom zbog Ivana Erslana s kojim često trenira u ATT-u na Floridi. Sad je pravo vrijeme za ovaj ugovor jer je FNC u fazi širenja i jačanja rostera boraca i dodajemo gas u tom smjeru", kazao je, a onda odgovorio na pitanje kada možemo očekivati debitantski nastup Poljaka koji se bori u srednjoj i poluteškoj kategoriji.

"Debitirat će na FNC 20 priredbi u Areni Zagreb 23. studenog, kada organizacija slavi petu godišnjicu postojanja."

Prije nekoliko godina viđali smo trend da mnogi hrvatski i regionalni borci svoje mjesto pod suncem traže pod okriljem KSW-a, a sada se to polako mijenja, jer se u FNC-u ponekad bore poznati Poljaci. Prošle godine u Puli nastupio je teškaš Michal Andryszak u borbi za pojas protiv Ivana Vitasovića (izgubio tehničkim nokautom), a sada će još jedno veliko ime nastupati za FNC. Forgač je istaknuo da je suradnja s KSW-om odlična i da borci nerijetko istovremeno imaju ugovor s obje promocije, ali je otkrio i da bi Jotko mogao nastupati u Oktagonu ako se za to ukaže prilika:

"Mi zapravo odlično surađujemo sa KSW-om od samih početaka FNC-a i često borci istovremeno imaju ugovor u KSW-u i FNC-u. Naravno da postoji mogućnost da potpišemo i druge borce iz Poljske, ali i da regionalni borci iz KSW-a nastupe u FNC-u. U slučaju Jotka postoji mogućnost da iduće godine nastupi u Oktagonovom turniru srednje kategorije ako će biti organiziran. Mi mu naravno tu nećemo raditi probleme jer bi to bila velika prilika za njega s financijske strane i svakako bi bio jedan od favorita."

Linker
03. kolovoz 2024 15:53