Regija

(FOTO) Hrgović nominiran za WBC-ovu nagradu, pogledajte tko mu je konkurencija

 Damir Krajac / CROPIX
Veliko priznanje stiže za najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića. Naime, 'El Animal' se našao na najužem popisu nominiranih za nagradu koju će WBC dodijeliti najperspektivnijem boksaču 2019. godine.

Karijera Filipa Hrgovića konstantno ide uzlaznom putanjom. Primijetili su to i iz WBC organizacije, a kako i ne bi kad je 27-godišnji Zagrepčanin vlasnik njihovog internacionalnog pojasa u teškoj kategoriji. Istog onog kojeg je osvojio 8. rujna 2018. pred svojom publikom u zagrebačkoj Areni. Te je večeri Filip, podsjetimo, u trećoj rundi nokautirao Amerikanca Amira Mansoura.

Nakon tog je dvoboja hrvatski udarač nanizao još četiri pobjede i stigao do savršenih 10-0 u profesionalnoj karijeri. Čak tri posljednje pobjede Hrgović je ostvario u 2019. godini pa je i to jedan dodatan razlog zašto se našao na ovom popisu.

A tko je to konkurencija našem brončanom olimpijcu?

Uz Hrgovića, WBC je među nominirane još uvrstio Efea Ajagbu (12-0), 25-godišnjeg teškaša iz Nigerije. Zatim britanskog velteraša Josha Kellyja (10-0-1), također 25 godišnjaka.

Na popisu su i 30-godišnji Poljak iz lakoteške kategorije Michal Cieslak (19-0), 21-godišnji američki velteraš Vergil Ortiz (15-0) te Shavkatdzhon Rakhimov, 25-godišnji Rus iz superpero kategorije.

Linker
15. travanj 2024 04:09