Regija

(FOTO) Je li moguće? Stošić bi izgubio borbu i bez negativnih bodova!

Darko Stošić i Kennedy Nzechukwu
Iako se po pročitanim sudačkim karticama moglo zaključiti kako je Darko Stošić poraz od Kennedyja Nzechukwua doživio zahvaljujući negativnim bodovima, zapravo je došlo do greške pri zbrajanju. Bruce Buffer pročitao je tako rezultat po kojem je samo jedan sudac Nigerijcu dodijelio dvije runde, a takva su zapravo bila dvojica.

Nakon što su javno objavljene fotografije svih sudačkih kartica borbi održanih na UFC on ESPN 5 eventu, možemo vidjeti kako je situacija u borbi Darka Stošića i Kennedyja Nzechukwua bila takva da bi Nigerijac slavio čak i da nije bilo dva negativna boda za Stošića, iako se na prvi mah činilo kako su upravo oni bili to što je presudilo konačnog pobjednika te borbe. Čak je i Bruce Buffer pročitao sudačku odluku kao dva puta 28:27 i jednom 29:26 u korist Nigerijca. Kako nas je u startu iznenadilo da je jedan sudac pronašao dvije runde za Nzechukwua, tako smo bili još više iznenađeni kad smo vidjeti da su takva zapravo bila dvojica.

Fotografija kartice bodovanja, objavljena na MMAJunkie portalu, otkriva nam kako su sva tri suca prvu rundu opravdano dodijelili srpskom borcu, dok su drugu sva trojica jednako tako opravdano dodijeli Nigerijcu. Što se tiče treće runde, sudac Bilyk bodovao je u korist Stošića, dok je sudac Urso istu dodijelio njegovom protivniku. To su kartice rezultata 28:27 i 29:26. No, zanimljiva situacija je sa srednjom bodovnom karticom, onom suca Hollanda. Pri bodovanju po rundama vidimo kako je on također prvu dao Stošiću, da bi druge dvije upisao u korist Nigerijca. Nakon toga se pojavila greška u zbrajanju i njegova je kartica okarakterizirana kao 28:27, iako se na slici lako da zaključiti kako se radilo o 29:26.

Tako da, čak i da nije bilo negativnih bodova, Darko Stošić izgubio bi ovu borbu podijeljenom odlukom, no to bi tada bilo skandalozno. Srpski borac čisto i neupitno je uzeo prvu i treću rundu. Da je ovo presudilo, dva suca imali bi borbu na svojoj savjesti. Ovako će pokraj negativnih bodova to ipak ostati nebitno, ali svakako je bitno navesti da Stošić baš i nije dobro kotirao kod osoba zaduženih za procijeniti pobjednika. Možda su spomenuti ilegalni udarci djelovali na njihovu prosudbu, no to ne možemo znati.

Kako je izgledalo bodovanje borbe Stošića i Nzechukwua, možete pogledati ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 22:02