Regija

(FOTO) Pogled na sudačke kartice potvrđuje veliki preokret Antuna Račića

Antun Račić i Bruno Augusto dos Santos
 KSW
Nije bilo lako, ali je u konačnici bilo u potpunosti zasluženo

Antun Račić u subotu je pokazao odlike pravoga prvaka i svim svojim budućim izazivačima pokazao da im za pobjedu protiv njega neće biti dovoljno samo 5 ili 10 kvalitetnih minuta.

KSW-ov prvak u bantam kategoriji u Lodzu je po prvi puta obranio svoj pojas, a do pobjede nad Brunom Augustom dos Santosom stigao je preokrenuvši zaostatak od čak dvije runde. Iako su neki još za vrijeme borbe pretpostavili da situacija na bodovnim karticama nakon uvodnih 10 minuta nije bila bajna za 30-godišnjeg Dubrovčanina, nakon meča se pojavilo i dokaz koji to potvrđuje.

Dobro je mladi Brazilac otvorio meč na KSW-u 57 i definitivno nam je pokazao da se radi o velikom talentu. Imao je Santos u prve dvije runde Račića u nekoliko nezgodnih situacija, ali 'Killer' je uvijek nekako uspijevao pronaći rješenje, a onda od treće runde i nabiti ritam kakav Santos više nije mogao pratiti.

Posljednjih 15 minuta proteklo je tako u znaku aktualnog prvaka koji je većim dijelom završnice kontrolirao događanja u kavezu, a to je, između ostalog, i rezultiralo jednoglasnom odlukom sudaca.

Račiću sad slijedi odmor, a onda u 2021. nova obrana titule u kojoj će za protivnika imati borca kojeg je već jednom pobijedio - Sebastiana Przybysza.

Linker
12. travanj 2024 03:58