Regija

Gladiator Fight Night 5 rezultati: Leon Krajačić pobijedio sjajnom polugom, Kujundžić diskvalificiran

Anđelko Kitić
 Screenshot (youtube, Medvid Pula)
Zanimljivu priredbu s nekoliko iznenađenja imali smo prilike pogledati na eventu u Puli

Priredba se održala na terasi disko kluba Uljanik u Puli, no gledateljima je pristup bio zabranjen zbog epidemioloških mjera. Međutim, priredba se mogla pogledati putem Youtubea, a u nešto više od dva sata prijenosa imali smo prilike vidjeti niz interesantnih borbi i lijepih poteza.

Priredbu su predvodili Leon Krajačić (ETF Belišće) i Ivan Bilić (Trojan Team Pula). Borba se održala u catchweightu do 80 kilograma. Domaći borac ušao je kao osjetni favorit, a Daniel Bažant i Ivan Vitasović za komentatorskim stolom najavili su uvjerljivu pobjedu Bilića ukoliko pokaže petinu onoga što pokazuje u dvorani na treninzima. Oba borca poraženi su u zadnjim nastupima te su ušli s puno motiva u ovu borbu. Krajačić je otvorio borbu s nekoliko dobrih low kickova lijevom nogom, no kako je runda odmicala, Bilić je sve opušteniji na nogama te sjajno pogađa boksačkim kombinacijama. Borac iz Pule nametnuo je svoj tempo i činilo se kako su najave Bažanta i Vitasovića bile točne. Ipak, drugom polovicom runde, Krajačić lijevom rukom pronalazi bradu protivnika i Bilić djeluje blago uzdrmano. Borac iz Belišća nije to odmah primjetio no ubrzo je pogodio još jedan čisti udarac te je agresivno napao Ivana Bilića. Nakon kratke razmjene, borci završavaju u klinču, a Krajačić demonstrira svoje sambo vještine te sjajnim bacanjem odvodi borbu u parter i završava u ''side controlu'. Leon jako brzo dolazi do poluge na Bilićevoj desnoj ruci, a čini se kako je borac iz Pule završio s težom ozljedom ruke. Krajačiću je dobro došla ovakva pobjeda nakon što mu je Vlasto Čepo nanio težak poraz na FNC 4 Armagedon priredbi. Borac iz Belišća sada je na tri pobjede i isto toliko poraza te će sigurno dobiti određenu dozu samopouzdanja nakon pobjede protiv favoriziranog Bilića. Pulski borac pretrpio je drugi poraz u nešto više od 15 dana. Njegov 1-3 omjer ne izgleda dobro, no puno je bitnije da njegova ruka nije doživila težu ozljedu. Bilić je talentiran borac s odličnom kickboxing podlogom, no morat će poraditi na hrvanju i parteru ukoliko želi napraviti nešto ozbiljnije u ovom sportu.

U sunaslovnoj borbi večeri sukobili su se Mladen Kujundžić i srpski borac Aleksandar DImitrijević. Renonimani kickboxer iz Rijeke ušao je u borbu kao veliki favorit unatoč tome što od 2010. godine čeka na pobjedu u profesionalnom MMA-ju. Dimitrijević je već nakon 40 sekundi odlučio hrvati što je realno bilo za očekivati. Kujundžić je na njegov pokušaj ''single lega'' odgovorio giljotinom, no nije ju izveo tehnički dovoljno dobro da završi protivnika. Dimitrijević je više od dvije i pol minute proveo kao gornji u parteru, no prilikom pokušaja da uzme leđa riječkog borca, Kujundžić se dobro obranio i srušio srpskog borca. Ponovno su borci završili u zatvorenom gardu, no zamjenili su položaje. Mladen je iz gornje pozicije zadao nekoliko dobrih udaraca, no vrijedi spomenuti kako je Aleksandar imao solidan pokušaj armbara. Riječki ''Dynamite'' se izvukao, ubrzo došao do ''full mounta'' i u nekoliko navrata bio jako blizu da završi svog protivnika. Hrabri i čvrsti DImitrijević ipak je dočekao kraj prve runde. Borba u drugoj rundi jako brzo odlazi u parter no Kujundžića novi pokušaj giljotine košta gornje pozicije. Nakon nešto više od dvije minute druge runde, sudac podiže borce na noge zbog neaktivnosti u parteru. Nisu borci dugo ostali na nogama jer je DImitrijević ekspresno došao do novog rušenja. Tu dolazimo do ključnog trenutka. Mladen Kujundžić zadao je dva udarca laktom u potiljak protivnika koji je verbalno i uz bolne grimase pokazao da neće moći nastaviti ovu borbu. Sudac se odlučuje na prekid i Aleksandar Dimitrijević pobjeđuje jer je Mladen Kujundžić diskvalificiran zbog nedopuštenih udaraca. Zelg Galešić nije bio zadovoljan brzim sudačkim prekidom. Smatrao je kako borac treba dobiti pet minuta za oporavak, no Dimitrijević je jasno dao do znanja da ne može nastaviti. Srpski borac u izjavi nakon meča rekao je kako mu se mutio vid i da jednostavno nije mogao nastaviti. Dodao je kako pobjedu na ovakav način smatra glupom pobjedom.

Zanimljivu borbu pružili su borci teške kategorije, Tadej Dajčman i Anđelko Kitić. Hrvatski borac Anđelko Kitić velik dio runde proveo je kao gornji borac u ''full mountu'', no Slovenac je uspješno preživio prvu rundu unatoč brojnim pretrpljenim udarcima. Slovenac u drugoj rundi ruši Kitića jako brzo te ga uspješno kontrolira ostatak runde. Oba borca čisto su dobili po jednu rundu te su ušli u odlučujuću treću rundu borbe. Dajčman je treću rundu otvorio s nekoliko calf kickova u nizu. Čini se kako je Slovenac kružnim udarcem nogom pogodio Kitića u jetru prije nego li je hrvatski borac pokušao doći do rušenja. Borci provode desetak sekundi uz žicu u Kitićevom pokušaju rušenja protivnika, no Anđelko iznenada odlučuje tapkati i predaje borbu. Pokazivao je svome kutu na jetru te je Tadej Dajčman pobijedio borbu tehničkim nokautom u trećoj rundi. Kitić je nakon borbe skinuo rukavice i položio ih na sredinu kaveza, a znamo svi što to znači. Nakon 29 profesionalnih borbi (12-17), iskusni hrvatski borac odlučio se umiroviti od profesionalnog sporta. Ubrzo se u kavezu pojavio Željko Ilić, vlasnik disko kluba Uljanik te je Anđelku Kitiću uručio bocu viskija kao poklon za kraj karijere. Pravi ikonski trenutak za regionalne MMA romantičare.

Borna Brajković (UFK Novi Zagreb i Trial-Luka Abramović (Dynamite Rijeka) definitivno zaslužuju spomen kada su u pitanju ostale borbe na ovoj priredbi. Borba se održala u kategoriji do 93 kilograma po prilagođenim IMMAF pravilima (borci nose štitnike za noge, rukavice sa zadebljanjem i runda traje tri minute). Momci su ostavili zadnje atome snage u kavezu i pružili su devet minuta bespoštedne borbe koja ih je iscrpila do krajnjih granica. Ivan VItasović i Daniel Bažant nisu mogli sakriti oduševljenje te su uz sve prisutne zapljeskali mladim borcima. Trial-Luka Abramović na koncu je odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, no Borna Brajković pružio je sjajnu borbu, pokazao veliku srčanost i nema za čime žaliti.

Ostale rezultate možete pročitati pri dnu teksta dok snimku priredbe pogledajte OVDJE

Gladiator Fight Night 5 rezultati:

-80kg (Catchweight) MMA (3x5 min)
Leon Krajačić (European Top Fighters Belišće) def. Ivan Bilić (Trojan Pula) via submission (poluga) - Runda 1, 03:20

-96kg (Catchweight) MMA (3x5 min)
Aleksandar Dimitrijević (SRB) def. Mladen Kujundžić (Dynamite Rijeka) via diskvalifikacija (nedozvoljeni udarci laktom u potiljak) - Runda 2. 02:46

+93kg MMA (3x5 min)
Tadej Dajčman (SLO) def. Anđelko Kitić (UFK Novi Zagreb) via TKO - Runda 3, 00:32

-80kg (Catchweight) MMA (3x5 min)
Enis Mučaj (UFK Novi Zagreb) def. Luka Šafran (MMA Belišće) jednoglasnom sudačkom odlukom

-93kg MMA IMMAF pravila (3x3 min)
Trial-Luka Abramović (Dynamite Rijeka) def. Borna Brajković (UFK Novi Zagreb) via jednoglasnom sudačkom odlukom

-93kg MMA IMMAF pravila (3x3 min)
Noel Perković (Trojan Pula) def. Benjamin Ajd (SLO) via submission (RNC) - Runda 1. 01:32

-77kg MMA IMMAF pravila (3x3 min)
Dino Sulkanović (SLO) def. Patrik Valenčić (Dynamite Rijeka) via jednoglasna sudačka odluka

-77kg Amaterski MMA (2x3 min)
Markos Jasković (BAN Team Zagreb) def. Roko Milotić (Trojan Pula) via submission (RNC) - Runda 2, 02:23

-57kg Amaterski MMA (1x5 min)
Vana Savović (Trojan Pula) def. Lana Rižnar via odlukom sudaca (na bodove) (SLO)

Linker
22. travanj 2024 19:00